• ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ 4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΣΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ
Σε μια εποχή που η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας της χώρας με κύριους άξονες την καινοτομία και την εξωστρέφεια είναι πρωταρχικός στόχος, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής για άλλη μια φορά επιτελεί έναν από τους βασικούς του ρόλους.
Στην κατεύθυνση αυτή, μετά από την έγκριση συμμετοχής του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ ως εταίρος στη Δράση ΚΑ2: Συνεργασία για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών-Στρατηγικές Συμπράξεις (Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices-Strategic Partnerships), συμμετείχε στην τέταρτη (4η) συνάντηση των εταίρων του προγράμματος, από 19 έως 20 Οκτωβρίου 2017 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας . Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης “Instituto de SOLDADURA Ε Qualidade ( ISQ )”.
Στη συνάντηση το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής εκπροσώπησαν ο Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης και υπεύθυνος των προγραμμάτων του Επιμελητηρίου, κος Μήντος Δημήτριος καθώς και οι εξωτερικοί συνεργάτες εξειδικευμένοι σύμβουλοι σε ευρωπαϊκά προγράμματα Δρ. Ταμβακίδης Στέλιος, και Δημητριάδης Ξενοφώντας.

Στη τέταρτη συνάντηση – η πρώτη πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, η δεύτερη στην Ισπανία και ακολούθησε η επόμενη στην Γερμανία – παρουσιάστηκε στους εταίρους η εξέλιξη της πορείας του προγράμματος καθώς και οι υπολειπόμενες υποχρεώσεις τους μέχρι το τέλος του 2017 . Επιπλέον συζητήθηκαν επισημάνσεις και διορθώσεις που πρέπει να γίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος, οι οποίες προέκυψαν μετά από την εβδομαδιαία εκπαίδευση των εταίρων στην εφαρμογή, που πραγματοποιήθηκε από 11 έως 15 Σεπτεμβρίου στον χώρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

Οι δράσεις που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής μέχρι το τέλος του 2017, είναι η διοργάνωση σειράς ενημερωτικών ημερίδων που θα απευθύνονται προς τον τομέα του τουρισμού αλλά και της εκπαίδευσης, προκειμένου να δοθεί η απαραίτητα δημοσιότητα ώστε να δραστηριοποιηθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις και τα ιδιωτικά και δημόσια εκπαιδευτικά κέντρα για τα οφέλη του προγράμματος.

Σκοπός των ημερίδων είναι η ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος, μέσω της οποίας προβλέπεται, από την μια μεριά, το «ταίριασμα» των τυπικών προσόντων (σπουδές, προσόντα, αρχική επαγγελματική εμπειρία ) των σπουδαστών που θέλουν να κάνουν τη μαθητεία τους στο εξωτερικό, με τις «ανάγκες», από την άλλη μεριά, που έχουν οι εταιρείες (είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό) που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για απασχόληση ανειδίκευτου εργατικού δυναμικού σε θέσεις μαθητείας για απόκτηση εμπειρίας, η οποία μπορεί και να οδηγήσει στη συνέχεια και σε πρόσληψη.
Η επόμενη συνάντηση των εταίρων ορίστηκε τον Φεβρουάριο του 2018 στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά έντεκα (11) φορείς από επτά (7) ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία (5) φορείς, Γερμανία, Λετονία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Ισπανία, Ελλάδα). Τίτλος του έργου είναι “TRAM-WBL Engaging SMEs for Quality Transnational WBL experiences”. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 36 μήνες και ολοκληρώνεται στις 31/08/2018 . Η επίσημη γλώσσα του προγράμματος είναι η αγγλική.
• ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΘΕΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ 800 ΕΚΑΤ.
Τη σημαντική υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 διαπίστωσαν οι επικεφαλής των θεσμών κατά την πρώτη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Συμφωνία υπήρξε και για την επίτευξη του στόχουν που είχε τεθεί για τη μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου. Έτσι η κυβέρνηση περιμένει την έγκριση για την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατομμυρίων ευρώ την Πέμπτη στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του ESM. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι μαζί με την εκταμίευση της επόμενης δόσης για τα ληξιπρόθεσμα και της δόσης που θα ακολουθήσει την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την δημιουργία του μαξιλαριού ρευστότητας για την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής.
• ΚΕΑΟ: ΣΤΑ 30 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ
Στα 30.528.994.647 ευρώ ανήλθαν στο τέλος Σεπτεμβρίου 2017 οι συνολικές οφειλές στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ), μετά την ένταξη κατά το τελευταίο τρίμηνο των παλαιών οφειλών ύψους 7.063.856.742 ευρώ των οφειλετών του τ. ΟΑΕΕ, όπως αναφέρεται στη σχετική τριμηνιαία έκθεση. Στην έκθεση σημειώνεται ότι το τρέχον υπόλοιπο μεταβάλλεται καθημερινά καθώς αφενός εντάσσονται νέοι οφειλέτες (με όλες τις προηγούμενες οφειλές τους) και αφετέρου οι οφειλές των ενταγμένων οφειλετών είτε αυξάνονται λόγω των μηνιαίων πρόσθετων τελών καθυστέρησης και από νέες οφειλές που δημιουργούν οι οφειλέτες αυτοί, είτε μειώνονται με τις καταβολές ποσών (δόσεις ρύθμισης, έναντι καταβολή, εξόφληση). Εντός του τρίτου εξαμήνου 2017 το τρέχον υπόλοιπο των οφειλών που διαχειρίζεται το Κ.Ε.Α.Ο. αυξήθηκε κατά 7.209.007.895 ευρώ σε σχέση με το τέλος Ιουνίου 2017. Από αυτά, τα 6.946.806.727 ευρώ είναι αύξηση στις κύριες οφειλές και τα 262.201.168 ευρώ αύξηση στα πρόσθετα τέλη.

• ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ
Ραβασάκι ύψους 4 δισ. ευρώ θα λάβουν τον Νοέμβριο οι δανειολήπτες με μακροχρόνια μη εξυπηρετούμενα δάνεια, καθώς θα τους επιδοθούν οι πρώτες μαζικές διαταγές πληρωμής για τις οφειλές τους προς τις τράπεζες. Οι διαταγές πληρωμής που αναμένεται να λάβουν χιλιάδες οφειλέτες δανειολήπτες αποτελούν το πρώτο, μεγάλο κύμα νομικών ενεργειών τις οποίες έχουν κινήσει οι τράπεζες και οι οποίες έχουν ωριμάσει. Αφορούν καταγγελίες δανείων στις οποίες προχώρησαν οι τράπεζες στις αρχές του 2017 και οι οποίες παίρνουν πλέον τη μορφή εκτελεστών τίτλων με τις επικείμενες επιδόσεις των διαταγών πληρωμής.

• ΟΑΕΔ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥ” ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ με τίτλο “Πρόγραμμα Πρώτης Πρόσληψης Μισθωτού”, που θα αφορά νέους επιχειρηματίες μέχρι 35 ετών και αυτοαπασχολούμενους για την ταυτόχρονη πρόσληψη ανέργων. Τα παραπάνω δήλωσε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη. Η πρόσκληση για το πρόγραμμα θα γίνει στα μέσα Νοεμβρίου και θα δίνει την ευκαιρία σε κάθε νέο που θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση, μόνος του ή μαζί με άλλους, να επεκτείνει την οικονομική του δραστηριότητα προσλαμβάνοντας τον πρώτο του μισθωτό, όπως ανέφερε η ίδια. Η κα. Καραμεσίνη εξήγησε ότι το πρόγραμμα προβλέπει την επιχορήγηση για 12 μήνες μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του νεοπροσληφθέντος για πλήρη απασχόληση, ενώ εάν η πρόσληψη αφορά νέους ηλικίας έως 29 ετών, η επιχορήγηση είναι 18 μήνες. Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ τόνισε ότι “οι επιχειρηματίες νέοι ωθούνται στο να προσλάβουν μισθωτούς νέους” και πρόσθεσε ότι “η επιδότηση είναι 50% το μηνιαίου μισθολογικού κόστους, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ μηνιαία, δεν υπάρχει δέσμευση για μετά τους 12 μήνες αλλά αν η επιχείρηση πάει καλά και ο εργοδότης είναι ευχαριστημένος η συνεργασία μπορεί να συνεχιστεί. Προϋπόθεση για τον επιχειρηματία είναι να μην έχει απασχολήσει στο παρελθόν άλλο προσωπικό και ο άνεργος θα πρέπει να έχει τρίμηνη εγγεγραμμένη ανεργία στο μητρώο του ΟΑΕΔ”.
• ΕΝΦΙΑ ΑΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Τα σενάρια για τον ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι το επόμενο έτος εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών, με τις προτάσεις να πέφτουν «βροχή» στο τραπέζι των συνομιλιών. Συγκεκριμένα, μετά την πρόταση για αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ, όπως τον ξέρουμε σήμερα, με έναν φόρο που θα ονομάζεται «φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας», ξεκίνησαν οι προτάσεις για αλλαγή των αντικειμενικών αξιών, προκειμένου ο φόρος να γίνει πιο δίκαιος, όπως ζητούν οι φορολογούμενοι. Το νέο σενάριο που εξετάζεται στο υπουργείο Οικονομικών είναι η επιβολή «οικογενειακού ΕΝΦΙΑ», για το σύνολο δηλαδή των ακινήτων που έχει στην κατοχή της μια οικογένεια. Το συγκεκριμένο μέτρο θα έχει στόχο να φέρει έσοδα μεγαλύτερα των 3,2 δισ. ευρώ που είναι η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές (για τον ΕΝΦΙΑ), καθώς θα είναι προοδευτικός και ανάλογα με το πλήθος των ακινήτων που κατέχει κάθε οικογένεια θα αυξάνεται. Με το συγκεκριμένο μέτρο, η κυβέρνηση θέλει να φορολογήσει όλους όσοι είχαν μεταβιβάσει «εικονικά» τα ακίνητα σε μέλη του στενού τους οικογενειακού περιβάλλοντος για να αποφύγουν τη φορολόγηση.

• EUROSTAT: ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα και κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2016, που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το 2016 βρίσκονταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,6% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), έναντι 28,1% το 2008. Στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό έπεσε το 2016 στο 23,4% (117,5 εκατ. άνθρωποι), κάτω από τα επίπεδα του 2008 (23,7%).
• ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Ε4)
Δημοσιεύθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο η απόφαση σχετικά με την παράταση υποβολής του Ε4 ετήσιου πίνακα (ΦΕΚ Β’ 3710/20.10.2017_Αριθμ. Φ. 146/213/172488/Z2) στο ΠΣ. «ΕΡΓΑΝΗ». Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, παρατείνεται για το έτος 2017, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του ετήσιου πίνακα προσωπικού (έντυπο Ε4) έως και την 15η Νοεμβρίου 2017.
• ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ : ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (ΦΕΚ Β’ 3730/23.10.2017) η παράταση προθεσμίας υπαγωγής στο Ν. 4178/2013 «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄174) και τροποποίηση της αριθμ. 2254/30-9-2013 απόφασης Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για την υπαγωγή στο άρθρο 24 του Ν.4178/2013 «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄174)» (ΦΕΚΒ΄2184), όπως ισχύει. Η προθεσμία υπαγωγής στις διατάξεις του Ν. 4178/2013 «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις» (Α΄ 174), για τις κατηγορίες 1, 2, 4 και 5 του άρθρου 9 του Ν. 4178/2013 παρατείνεται για δέκα (10) ημέρες από τη λήξη της προβλεπόμενης στο άρθρο 28 του Ν. 4178/2013 προθεσμίας, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δηλαδή λήγει την 3-11-2017 με την πάροδο συνολικά πενήντα (50) μηνών και είκοσι πέντε (25) ημερών από τη δημοσίευση του Ν. 4178/2013.
• ΕΞΑΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Παρατείνεται μέχρι τις 25 Απριλίου 2018 η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο portal του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr) για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών των οικιστών του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (τ.ΟΕΚ) με οριστικά παραχωρητήρια. Η απόφαση εξάμηνης παράτασης της προθεσμίας που κανονικά εξέπνεε στις 25/10/2017, ελήφθη από το ΔΣ του ΟΑΕΔ με στόχο την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των δικαιούχων και προκειμένου οι οικιστές να μπορέσουν να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους βάσει της Υπουργικής Απόφασης 13097/661/13.04.17 και να εξασφαλίσουν τη νέα ενιαία ανά την επικράτεια τιμή μονάδας παραχώρησης των εργατικών κατοικιών, η οποία έχει ορισθεί στα 304,41 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του portal του ΟΑΕΔ ως εξής: Στο πεδίο «Κοινωνική Πολιτική» επιλέγουν «Ρύθμιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ.ΟΕΚ» και στη συνέχεια ακολουθούν τις οδηγίες που δίδονται αναλυτικά στον «Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υπαγωγής για τις ρυθμίσεις». Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, οι δικαιούχοι υποχρεούνται να προσκομίσουν στην αρμόδια Υπηρεσία τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προς επαλήθευση των δηλούμενων στοιχείων, ώστε να οριστικοποιηθεί η καταχώρηση της αίτησής τους. Οι δικαιούχοι με προσωρινά παραχωρητήρια χρήσης έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής στις ρυθμίσεις οποιαδήποτε στιγμή μέχρι την έκδοση του οριστικού παραχωρητηρίου της κατοικίας τους (θα ειδοποιηθούν σχετικά από την αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό 11320 (ΟΑΕΔ call center).

• ΔΕΔΔΗΕ: ΔΙΠΛΑΣΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΩΝ ΤΟ 2016, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2014
Διπλάσιος αριθμός ρευματοκλοπών εντοπίστηκε από τα συνεργεία του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) το 2016 σε σχέση με το 2014, ενώ οι μηνύσεις που έχουν υποβληθεί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας εφέτος, μέχρι στιγμής είναι δεκαπλάσιες σε σύγκριση με το 2017. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των ελέγχων έχει αυξηθεί σε 800.000 το χρόνο. Συγκεκριμένα, το 2016 εντοπίσθηκαν 11.528 ρευματοκλοπές έναντι 6.650 το 2014 ενώ οι μηνύσεις που έχουν υποβληθεί εφέτος, από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα είναι 2.971 έναντι 324 το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.
• ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.
• ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .