Δέσποινα Ιγνάτογλου

Ήταν η πρώτη γυναίκα που βρέθηκε στους πάγκους να προσφέρει τις υπηρεσίες της και συνεχίζει εδώ και 4-5 χρόνια να κατέχει το ρεκόρ ως η μοναδική γυναίκα φυσικοθεραπεύτρια των ομάδων της Χαλκιδικής.

Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στην Ορμύλια, καθώς κατάγεται από το Βατοπέδι, ξεκίνησε τις πρώτες παρουσίες στα γήπεδα της Χαλκιδικής ως φυσικοθεραπεύτρια της ομάδας. Αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Λαμίας το 2012 και τον επόμενο χρόνο άρχισε να προσφέρει από τον πάγκο της Ορμύλιας.

Οι γνώσεις που έχει αποκτήσει από τις σπουδές και τα πολλά σεμινάρια (σ.σ βρέθηκε μέχρι την Ντόχα του Κατάρ καθώς εργάστηκε στο ”Aspetar Orthopaedicand sports medicine hospital” αλλά και την Εθνική γυναικών του Κατάρ) που έχει παρακολουθήσει της έδωσαν τη δυνατότητα να… δείξει τη δουλειά της και να συνεργαστεί και με άλλες ομάδες του νομού όπως Χολομών Ταξιάρχη και τον Απόλλωνα Αρναίας. Εκεί γνώρισε τον νυν προπονητή της Ολύνθου, Χρήστο Νεοφώτιστο (ήταν τότε τεχνικός στην Αρναία) και συνεχίζουν τη συνεργασία τους μέχρι σήμερα στην Όλυνθο.

Ο ΑΣ Ολύνθου ανανέωσε για τρίτη χρονιά τη συνεργασία του με την Δέσποινα Ιγνάτογλου για θέματα που έχουν να κάνουν με τους τραυματισμούς των παικτών και την πρόληψη αυτών, ενώ ακολουθάει το σύλλογο σε όλα τα γήπεδα.

Στόχος της Δέσποινας ήταν να φέρει στη Χαλκιδική την προστασία και την ασφάλεια που χρειάζεται στα γήπεδα και όχι μόνο. Θα μπορούσε να είναι και «δικαιωμένη» καθώς λίγο καιρό μετά, τα λόγια της φαίνεται να εισακούστηκαν καθώς γίνονται ενέργειες από την ΕΠΣΧ για την προστασία εντός των αγωνιστικών χώρων και όχι μόνο (ένα παράδειγμα που «φώναζε» ήταν ο απινιδωτής).

Η Δέσποινα Ιγνάτογλου κλείνει τα αυτιά της σε όλα ακούγονται σε ένα ξεκάθαρα ανδροκρατούμενο άθλημα και έχει στο μυαλό της μόνο τη δουλειά και τις ευθύνες που της αναλογούν για την ομάδα της Ολύνθου (σ.σ που της αξίζουν συγχαρητήρια για όλα όσα παρέχει στους ποδοσφαιριστές της) αλλά και για τους υπόλοιπους μέσα σε έναν αγώνα.