Την πολιτική των άκρων όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στη Θράκη ακολουθεί η Τουρκία. Το τελευταίο περισταστικό σημειώθηκε την Παρασκευή όπου ο Τούρκος αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου έκανε λόγο για τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, που αριθμεί 150.000 μέλη.

Όμως ο Τουρκος αντιπρόεδρος, ακολουθώντας την πάγια τακτική της χώρας του, πρόσπάθησε να ρίξει εθνικιστική«βόμβα» στα Βαλκάνια. «Είδε» τουρκικές μειονότητες και σε Σκόπια, τα οποία για άλλη μια φορά τα αποκάλεσε «Μακεδονία», όπως επίσης στη Βουλγαρία και στο Κόσοβο.

Την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος Τσβούσογλου, επισκέφθηκε την Ξάνθη και αφού μίλησε για τουρκική μειονότητα επισκέφτηκε τον ψευτομουφτή Ξάνθης. Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καταργώντας το πρωτόκολλο μέσα σε Ελληνικό Έδαφος, επισκέφτηκε τον παραχαράκτη των αρχών και θεσμών της Χώρας, τον ψευτομουφτή ο οποίος είναι κατηγορούμενος από τις Ελληνικές αρχές, στέλνοντας πλέον ξεκάθαρο μήνυμα στις δικαστικές αρχές ότι ο κατηγορούμενος ψευτομουφτής είναι υπό την προστασία της Άγκυρας.

Πηγή: Thrakitoday