Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετέχει στη διεθνή τουριστική έκθεση «World Travel Market-WTM» που γίνεται στο  Λονδίνο και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου.

Η διεθνής Τουριστική Εκθεση «World Travel Market-WTM» θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες στον τομέα του τουρισμού και μετέχουν σε αυτήν  5.000 εκθέτες από 180 χώρες του κοσμου.

Το περίπτερο της Χαλκιδικής συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κοινού και τίμησε με την παρουσία της  υπουργός Τουρισμού, κ.Έλενα Κουντουρά και η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού, Ευρυδίκη Κουρνέτα.

Στην έκθεση βρίσκεται και ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος θα πρέπει να υπενθημίσουμε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντά του στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Σε ότι αφορα τα μεγέθη της Τουριστικής κίνησης,σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το 2017 καταγράφεται νέα διψήφια αύξηση στις αφίξεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα, που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3 εκατομμύρια, ενώ για το 2018, οι μέχρι στιγμής προκρατήσεις από τη Βρετανία κινούνται σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σε συνέντευξη Τύπου ,στο χώρο της WTM, η Υπουργός ανέπτυξε την εθνική τουριστική πολιτική για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, που υλοποιείται ήδη με επιτυχία. Παρουσίασε ειδικότερα τους στρατηγικούς στόχους και τις ενέργειες που έχουν γίνει και ισχυροποιούν το διεθνή ρόλο της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Σε συνέχεια της εκλογής της Ελλάδας για πρώτη φορά στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της ελληνικής προεδρίας στην κορυφαία συνάντηση του ΟΟΣΑ για τον Τουρισμό , το 2018 όπως προανήγγειλε η υπουργός με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού:

Η Ελλάδα επελέγη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού να φιλοξενήσει την 8η Διεθνή Συνάντηση για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2018.

Το 6ο Διεθνές Τουριστικό Φόρουμ της Λουκέρνης, μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις στον τουρισμό, που θα πραγματοποιηθεί στη Μεσσηνία τον Μάρτιο του 2018.

Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων, στην Αθήνα το 2018, ενώ όπως τόνισε η υπουργός γίνεται προσπάθεια και για την προσέλκυση και άλλων σημαντικών διοργανώσεων.

Η κα Κουντουρά παρουσίασε επίσης τις επόμενες κινήσεις στη διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή, τον αγροδιατροφικό τομέα, και την μεταποίηση, καθώς και την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού για την ψηφιακή εποχή για τον ελληνικό τουρισμό, που βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης και αναμένεται σύντομα να παρουσιαστεί.

Τέλος αναφέρθηκε στη μεγάλη αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και στην προσέλκυση επενδύσεων στον δυναμικά αναπτυσσόμενο ελληνικό τουριστικό τομέα.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ &