Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πρόσωπο του αλυσοδεμένου άνδρα είναι παραμορφωμένο , κάτι που μπορεί να έχει συμβεί από κακοποίηση του πριν από τον θανάτο του, ή και από προχωρημένη σήψη.

Το σώμα του αγνώστου ταυτότητας άνδρα ήταν δεμένο με μια αλυσίδα μήκους περίπου τριών μέτρων όχι ιδιαίτερα χοντρή, και κλειδωμένη με λουκέτα.

Αν και τα πρώτα στοιχεία έδειχναν εγκληματική ενέργεια νεότερες εκτιμήσεις δεν αποκλείουν την αυτοκτονία. Όπως και να έχει τα αίτια θανάτου αναμένεται να ξεκαθαρίσουν  με τα αποτελέσματα της νεκροτομής…

Για την υπόθεση  και σύμφωνα με την νεώτερη ανακοίνωση των αρχών…όλα ξεκίνησαν χθες τις απογευματινές ώρες, οπότε ενημερώθηκαν οι  Λιμενικές  Αρχές  Νέων Μουδανιών, από την Άμεση Δράση,  για τον εντοπισμό σορού ανδρός στη θαλάσσια περιοχή Νέας  Ποτίδαιας Χαλκιδικής.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Λιμενικού  Σώματος  όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη της σορού, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ηλικίας περίπου 55 ετών, ύψους περίπου 1,75m, κανονικής σωματικής διάπλασης και γκρίζας κόμης.

Η σορός έφερε τραύμα στο πίσω αριστερό μέρος του κεφαλιού, ήταν ενδεδυμένη με παντελόνι τζιν χρώματος μπλε σκούρο και πουκάμισο χρώματος μπλε, ενώ το σώμα και το κεφάλι ήταν περιτυλιγμένα με αλυσίδα.

Από σημείο της αλυσίδας στο ύψος της μέσης κρέμονταν μεταλλικά βαρίδια.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε σχετικά το αρμόδιο τμήμα αναζητήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και όμορες Λιμενικές Αρχές, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, συνοδεία περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.