Περισσότερες από 7.000 θα είναι οι θέσεις μόνιμης απασχόλησης που θα προκηρυχθούν για τις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, στον χαιρετισμό του στο 25ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΠΟΠ-ΟΤΑ.

Πρόκειται για τις προσλήψεις που δρομολογήθηκαν το καλοκαίρι για τη στελέχωση των ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσιών, στον απόηχο της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ήδη η μεγάλη μάζα των θέσεων (6.667 συγκεκριμένα) που αιτήθηκαν δήμοι και αυτοδιοικητικοί σύνδεσμοι έχουν λάβει την έγκριση του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο έδωσε μια άτυπη παράταση για την υποβολή πρόσθετων αιτημάτων από απομακρυσμένους δήμους ή όσους άλλους καθυστέρησαν να λάβουν την απαιτούμενη έγκριση από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Προσεχώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», τα άνω των 7.000 αιτήματα θα λάβουν την έγκριση και των συναρμόδιων υπουργείων (Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομικών) και στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, θα βγει στη δημοσιότητα ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.
Η κρίσιμη 31η Μαρτίου 2018

Κρίσιμο χρονικό στόχο αποτελεί η 31η Μαρτίου 2018, οπότε θα πρέπει να έχουν βγει οι προσωρινοί πίνακες με τους νεοδιορισθέντες – η ίδια ημερομηνία, βάσει της ρύθμισης, αποτελεί το «ταβάνι» για την παραμονή των συμβασιούχων εργατών στη δουλειά.

Κατηγορηματικά το υπουργείο αναφέρει ότι οι πίνακες θα βγουν «στον προβλεπόμενο χρόνο», ενώ παράλληλα πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αποσαφηνίζουν ότι οι διαδικασίες για τις προσλήψεις «θα τρέξουν γρήγορα».

Σε επαφές μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών και ΑΣΕΠ θα αναζητηθεί ο τρόπος που θα διασφαλίσει ότι όλα θα «τρέξουν» εντός της προθεσμίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, εξετάζεται να αποδοθεί στους δήμους ένας «ενδιάμεσος» ρόλος (π.χ. συγκέντρωση αιτημάτων υποψηφίων).

Οπως και να ‘χει, πρόκειται για μια διαδικασία που φέρνει για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε έναν τομέα όπου όχι μόνο κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές εργασίας, αλλά και καραδοκεί το ιδιωτικό κεφάλαιο.

Ο επικείμενος διαγωνισμός «έχει διπλή σημασία», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, «γιατί γίνεται μέσα σε περίοδο πολιτικών λιτότητας» και «θεωρώ ότι στέλνει ένα σήμα για το πώς θα πρέπει να κινηθούμε από εδώ και μπρος».

Πηγή: efsyn/government.gov