Ο Αθλητικός Σύλλογος ΤΑΕ KWNO DO Πολυγύρου σε συνεργασία με την ΕΛΟΤ – Ελληνική Ομοσπονδία TAE KWON DO, διοργανώνουν το Πανελλήνιο Κύπελλο «Σταμάτης Κάσσης» από σήμερα Παρασκευή  10  και αύριο 12 Νοεμβρίου  στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Πολυγύρου, με συμμετοχή πεντακοσίων και πλέον αθλητών από όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον ο Αθλητικός Σύλλογος ΤΑΕ KWNO DO Πολυγύρου σε συνεργασία με την ΄Ενωση TAE KWON DO Β.Ελλάδος διοργανώνει το 3ο Προκριματικό Πρωτάθλημα στις 15-16 και 17-12-2017 με τη συμμετοχή χιλίων διακοσίων και πλέον αθλητών.

Στον Αθλητικό Σύλλογο ΤΑΕ KWNO DO Πολυγύρου, ο οποίος ιδρύθηκε το 1978 και αριθμεί 120 αθλητές, είναι από τους πρώτους που λειτούργησαν στην Ελλάδα ,υπήρξαν στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων αθλητές οι οποίοι υπήρξαν μέλη της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ TAE KWON DO με πολλές τιμητικές διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ,που συνεχίζουν μέχρι σήμερα με τη συμμετοχή και νέων αθλητών σε Πανελλήνιους Αγώνες καθώς επίσης και στο εξωτερικό.

Λίγα λόγια για το Τάε Κβον Ντο…

Το Τάε Κβον Ντο είναι η πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη και το εθνικό σπορ της Κορέας. Είναι μια από τις πιο διαδομένες πολεμικές τέχνες παγκοσμίως.

Περισσότερες από 190 χώρες στον κόσμο το αναγνώρισαν και το καλλιεργούν ως επίσημο άθλημα. Η μεγαλύτερη καταξίωση του Ταεκβοντό είναι ασφαλώς η συμμετοχή του ως αγώνισμα επίδειξης στους Ολυμπιακούς αγώνες της Σεούλ το 1988 και στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης το 1992. Αποτέλεσμα αυτών ήταν να αναγνωρισθεί από την ΔΙΕΘΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ως επίσημο Ολυμπιακό αγώνισμα κατά την 103η Γενική Σύνοδο στο Παρίσι στις 4 Σεπτεμβρίου 1994. Από το 2000 εντάχθηκε στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων (Sydney).

Το Ταεκβοντό διδάσκεται και στα Πανεπιστήμια ως μάθημα Κύριας Ειδικότητας και Επιλογής (Τ.Ε.Φ.Α.Α.–Α.Π.Θ. από το 1991 & Αθηνών από το 2005), ως μάθημα Δευτερεύουσας Ειδικότητας και Επιλογής (Τ.Ε.Φ.Α.Α.–Δ.Π.Θ. από το 1990) και ως μάθημα Επιλογής (Τ.Ε.Φ.Α.Α.–Θεσσαλίας από το 2005). Επίσης έχει ενταχθεί στα Αθλητικά Σχολεία (Τ.Α.Δ.) 8 νομών και συνεχώς αυξάνονται τα Σχολεία και σε άλλους νομούς.

Οι διεθνείς διακρίσεις αυξάνονται κάθε χρόνο σε αριθμό αλλά και σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, με αποκορύφωμα τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες (2000, 2004, 2008). Το Ταεκβοντό είναι το μοναδικό άθλημα στην Ελλάδα το οποίο κατακτά ανελλιπώς Ολυμπιακά μετάλλια σε όλους τους Ολυμπιακούς αγώνες από την πρώτη κιόλας συμμετοχή!