Η έκθεση Revolution in Art παρακολουθεί την ανάπτυξη των εικαστικών τεχνών στη Ρωσία μέσα από το έργο ρηξικέλευθων καλλιτεχνών, ομάδων και κινημάτων στο διάστημα από το 1900 έως το 1923, παράλληλα με τις ιστορικές εξελίξεις.

Μέσα από 20 βίντεο-προβολές μεγάλων διαστάσεων, ο θεατής βιώνει με αναπάντεχο τρόπο εμβληματικά έργα δημιουργών όπως ο Μαλέβιτς, ο Μαγιακόφσκι και ο Αϊζενστάιν, ενώ ταυτόχρονα παίρνει μία γεύση από την καθημερινή ζωή στη Ρωσία της περιόδου – από την Αυλή του Τσάρου μέχρι τα χωράφια των αγροτών, μέσα από ντοκουμέντα της περιόδου. Οι πολιτικές εξελίξεις και οι εξελίξεις στο χώρο της τέχνης παρουσιάζονται παράλληλα, σε μια αφήγηση που ξεκινά από τις συνθήκες που οδήγησαν στην Επανάσταση και καταλήγει στα επακόλουθά της.

Το πλούσιο οπτικό υλικό συνοδεύεται από επεξηγηματικά κείμενα, διαθέσιμα επιτόπου σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Επιπλέον προσφέρονται, με την τιμή του εισιτηρίου, ξεναγήσεις για σχολεία και κοινό (γκρουπ), κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στα τηλέφωνα 2310291513 και 2310291590.

Οι ξεναγήσεις για τα σχολεία πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους μουσειοπαιδαγωγούς. Τις ξεναγήσεις για το κοινό πραγματοποιεί η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, κ. Μαρία Τσαντσάνογλου.

Για τη συμμετοχή στις οργανωμένες ξεναγήσεις της κ. Τσαντσάνογλου είναι απαραίτητη η τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά γκρουπ: 25 άτομα