Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, η οποία αναζητά μέσω των σημερινών εκλογών το νέο της αρχηγό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη θέση έχει κλειδώσει και μάλιστα με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο.
Μεγάλη νικήτρια αναδεικνύεται η Φώφη Γεννηματά, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις και τις δημοσκοπήσεις που την παρουσίαζαν ως το μεγάλο φαβορί.


Το ζητούμενο πλέον είναι το ποσοστό της κ. Γεννηματά και φυσικά ο δεύτερος των εκλογών, με τον οποίο θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο.
Σύμφωνε με τις ίδιες πληροφορίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Καμίνης είναι αυτοί που «χτυπιούνται» για τη δεύτερη θέση.

Ειδικότερα, αισιοδοξία επικρατεί στα στρατόπεδα των υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.
Η συμμετοχή των πολιτών ξεπερνά ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, ξεπερνώντας από νωρίς το φράγμα των 150.000 ενώ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει σίγουρα τις 200.000.
Την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή εξέφρασε ο επικεφαλής της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, επισημαίνοντας πως εκτός απροόπτου τα αποτελέσματα θα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τις 22:30 το βράδυ της Κυριακής.
Εφόσον κανένας από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50% + 1ψήφο, τότε θα διεξαχθεί και δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου.
Μεγάλο φαβορί φυσικά είναι η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του κόμματος σε όλα τις δημοσκοπήσεις έδειχνε πως έχει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι των υπολοίπων υποψηφίων και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα είναι όπως όλα δείχνουν στο δεύτερο γύρο.


Στην κ. Γεννηματά αναγνωρίζεται εξάλλου από όλους πως κατάφερε να κρατήσει όρθιο το ΠΑΣΟΚ σε δύσκολες εποχές και καταστάσεις, διατήρησε σκληρή αντιπολιτευτική τακτική και προχωρά σε ενέργειες και συμμαχίες που θα σημάνουν την επόμενη μέρα για την Κεντροαριστερά.
Το ζητούμενο είναι ποιος από τους υπόλοιπους υποψηφίους θα καταφέρει να είναι στο δεύτερο γύρο. Αυτός θα είναι και ο κρίσιμος παράγοντας που θα καθορίσει τις εξελίξεις.
Τι εννοούμε με αυτό;
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να είναι κοντά οι Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Καμίνης και Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο δήμαρχος Αθηναίων ναι μεν έχει μια δυναμική, ωστόσο, αν πάει στον δεύτερο γύρο με την Φώφη δεν θα έχει καμία τύχη.
Το ίδιο ισχύει και για τον Σταύρο Θεοδωράκη. Μπορεί στις εθνικές εκλογές να κατάφερε να μπει στη Βουλή με το «Ποτάμι», εντούτοις, δεν αποτελεί το πρόσωπο που έχει τις συμμαχίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς που είναι ικανές να τον αναδείξουν σε νέο αρχηγό.
Και πάμε τώρα στον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο νεαρός Κρητικός ευρωβουλευτής έχει κατ’ αρχάς μαζί του τη νεολαία. Επίσης, έχει τη στήριξη του λεγόμενου «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ καθώς και κορυφαίων στελεχών του Κινήματος που ήρθαν σε ρήξη με τη Φώφη Γεννηματά. Έμπειροι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως αν ο Νίκος Ανδρουλάκης πάει στο δεύτερο γύρο τότε αναμένεται ένα μεγάλο ντέρμπι με τη Φώφη Γεννηματά που θα κριθεί στο… νήμα!

Πηγή:newsbomb