ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεταλλεία Χαλκιδικής: Κατάθεση προσφυγής στο ΣτΕ για αδειοδότηση του πιο επικίνδυνου ΧΥΤΕΑ στην Ελλάδα

Δεν μας εξέπληξε καθόλου η καινούρια ανακοίνωση της Eldorado καθώς οι εκβιασμοί αποτελούν πάγια τακτική, δική της και όλων των πολυεθνικών εταιρειών οι οποίες θέλουν να λειτουργούν σε καθεστώς ασυδοσίας και να επιβάλλουν με τον τρόπο τους τις απόψεις και τα συμφέροντά τους στις κυβερνήσεις των κρατών. Μας θύμισε λίγο το «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Γιατί συνήθισε να παίρνει παράνομα με εκβιαστικό τρόπο και κατ’ εξακολούθηση προσωρινές άδειες, αφού δεν μπορεί να πάρει μόνιμες, όπως επίσης και παράξενες άδειες τύπου «εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού» δημιουργώντας τετελεσμένα γεγονότα.

Τέλος δε με πολιορκητικό κριό τους εργαζόμενους εκβιάζει για την νομιμοποίηση των παρανομιών της. Με αγωνία περιμένουμε να δούμε την απάντηση της Κυβέρνησης για να διαπιστώσουμε αν όντως ζούμε σε μια ευνομούμενη και όχι τριτοκοσμική χώρα.

Εμείς, παρακολουθώντας με προσοχή τις εξελίξεις και διατηρώντας την συνέπεια στις απόψεις μας, καταθέτουμε προσφυγή στην δικαιοσύνη για το παράνομο της προσωρινής άδειας απόθεσης επικίνδυνων αποβλήτων στον μη αδειοδοτημένο ΧΥΤΕΑ Κοκκινόλακκα, από την κυβέρνηση, καταγγέλλοντας παράλληλα και το αρμόδιο υπουργείο για τις απαράδεκτες και περιβαντολλογικά επικίνδυνες αδειοδοτήσεις του.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ-ΧΑΛΚΟΥ