Μια νέα παραίτηση φέρνει νέα δεδομένα στα εσωτερικά της Δημοτικής αρχής Νέας Προποντίδας. Ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Νέας Προποντίδας Μανώλης Μπέης κατέθεσε την παραίτηση του σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στην γραμματεία του Δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κος Μπέης εδώ και καιρό είχε εκφράσει την άποψη ότι δεν επιθυμεί άλλο να είναι πρόεδρος στον οργανισμό για καθαρά προσωπικούς του λόγους.

Άλλωστε ο ίδιος είναι γενικός ιατρός στο ΕΣΥ και υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών και λόγω φόρτου εργασίας σαφώς και υπήρξε ζήτημα. Ακόμη ακούστηκε το σενάριο ότι πιθανόν αυτή η παραίτηση να αποσυρθεί χωρίς όμως αυτό να ευσταθεί.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί εκ νέου εξελίξεις στα δημοτικά πράγματα καθώς ο Μανώλης Μπέης εκλέχτηκε ως πρώτος δημοτικός σύμβουλος με την Δημοτική αρχή ενώ σαφώς και το έργο του στον Οργανισμό θεωρείται επιτυχημένο.

Σύμφωνα πάντως με την νομοθεσία και αφού γίνει και τυπικά δεκτή η παραίτηση του από το Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρα, θα πρέπει να ορισθεί νέος πρόεδρος στην μεθεπόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου. Ως τότε καθήκοντα προέδρου θα εκτελεί ο κος Μπέης. Βέβαια υπάρχει και το σενάριο την Δευτέρα να ανακοινωθεί ο νέος πρόεδρος άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Τα σενάρια για την διαδοχή είναι πολλά αλλά σαφώς και υπάρχουν ζητήματα καθώς υπάρχει η σκέψη την προεδρία να την αναλάβει προσωρινά ο ίδιος ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς ώστε να οδηγηθεί ο οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού σε λύση και εκκαθάριση και οι δομές να περάσουν στον Δήμο. Μένει να δούμε την τελική εξέλιξη αν και κατά τα φαινόμενα θα ορισθεί Πρόεδρος κάποιος από τους δημοτικούς συμβούλους που δεν έχουν αξιοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Πηγή:halkidikipost.gr