Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας «Ευρυδίκη» με την έντονη βροχόπτωση, τις ισχυρές καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους δέχθηκε τις τελευταίες 48 ώρες όλη η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.
Η Πιερία συνεχίζει και για τα επόμενα δύο 24ωρα να παραμένει σε ετοιμότητα έχοντας σε επιφυλακή το εμπλεκόμενο επιχειρησιακό της δυναμικό.


Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από της 15 Νοεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης, η Υπηρεσία μας μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 480 κλήσεις για παροχές βοηθείας. Άμεσα συγκροτήθηκαν 10 συνεργεία με 25 πυροσβεστικούς υπαλλήλους οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής 190 αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων καθώς και μεταφορές 56 ατόμων σε ασφαλή σημεία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας, συγκροτήθηκαν 4 κλιμάκια από υπαλλήλους της Υ.Τ.Ε. της Π.Ε. Πιερίας για τον ελέγχου τόσο του οδικού δικτύου όσο και χώρων ευθύνης της Αντιπεριφέρειας ώστε να γίνετε με το με το καλύτερό τρόπο η διαχείριση των μηχανημάτων έργου.
Παράλληλα συγκροτήθηκαν 4 συνεργεία έργου με τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό και 1 συνεργείο για την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων και σημάτων οδικής κυκλοφορίας.


Τα συνεργεία έργου απομάκρυναν φερτά υλικά από πολλά σημεία όλου του οδικού δικτύου που έχουν φράξει την δίοδο των νερών ενώ σε άλλα σημεία επενέβησαν για την δημιουργία διέξοδο για τα νερά που είχαν καταλάβει το οδόστρωμα και καθιστούσαν την προσπέλαση του δρόμου σε εκείνα τα σημεία αδύνατη.
Απομάκρυναν επίσης χώματα και πέτρες που βρέθηκαν στο οδόστρωμα από πτώσεις παρακειμένων πρανών. Τα συνεργεία έργου επενέβησαν ακόμη και σε κανάλια ώστε να απομακρυνθούν φερτά υλικά από αυτά, για να δοθεί διέξοδος στα νερά.

Την Π.Ε. Πιερίας επισκεφτήκαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νίκος Ιωάννου μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μπαμπη Στεργιαδη, ώστε να ενημερωθούν και να έχουν άμεση εικόνα της αντιμετωπίσεις των προβλημάτων που δημιούργησε η σφοδρή κακοκαιρίας που έπληξε την Π.Ε. Πιερίας.
Ο σχεδιασμός με τον συντονισμό, τόσο των κλιμακίων ελέγχου, όσο και των συνεργείων έργου και τοποθέτησης πινακίδων τα οποία έγιναν από το Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ Σοφίας Μαυρίδου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πιερίας είχαν ως αποτέλεσμα την αντιμετώπιση και ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που προέκυψαν κατά την διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων στην Πιερία.
Με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, η Π.Ε. Πιερίας συνεχίζει και για τα επόμενα δύο 24ωρα να παραμένει σε ετοιμότητα έχοντας σε επιφυλακή το εμπλεκόμενο επιχειρησιακό της δυναμικό.

Πηγή: οπτικοακουστικό υλικό FbPantelis Karas ,Voria,ΑΠΕ-ΜΠΕ