Η κυβέρνηση «επιδιώκει σταθερά μέσα από την ανάκαμψη της οικονομίας, να αποκατασταθούν οι αδικίες που προκάλεσε η επιθετική λιτότητα τα χρόνια της κρίσης», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Τόσο πέρυσι όσο και φέτος, η απόδοση προς τους πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη, ενός ποσού που ξεπερνά αθροιστικά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι μια έμπρακτη απόδειξη της παραπάνω θέσης», εκτιμά μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως «όσο η χώρα βαδίζει με σταθερό βήμα έξω από τη σκληρή περίοδο των μνημονίων, όσο η οικονομία κινείται με σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τόσο θα επιταχύνεται η υλοποίηση της επιδίωξης που σας ανέφερα αρχικά» και πρόσθεσε: «Αυτή η πορεία συνεχίζεται και έχει ορόσημο το τέλος των μνημονίων και της ασφυκτικής επιτροπείας τον ερχόμενο Αύγουστο. Επομένως, βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που θα κρίνει την πορεία της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή. Και στόχος είναι αυτή η εποχή να αρχίσει να σκιαγραφείται ήδη από σήμερα».

Απαντώντας σε όσους συνδέουν το πλεόνασμα με την υπερφορολόγηση ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε: «Πρόκειται για μια κριτική σκόπιμα υποκριτική που ξεχνά τις προβλέψεις και τους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων του προηγούμενου προγράμματος στο οποίο είχαν συμφωνήσει Σαμαράς-Βενιζέλος».

Για τη στάση της ΝΔ σε σχέση με το μέρισμα ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε πως «Είναι θετικό το ότι η ΝΔ δεν επαναλαμβάνει το ατόπημα του 2016 και ότι ο κ. Μητσοτάκης υποχώρησε από τις αρχικές του τοποθετήσεις σε σχέση με το μέρισμα».

Ασκώντας δριμεία κριτική στη ΝΔ και τον πρόεδρο της ο κ. Τζανακόπουλος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Όταν ο κύριος Μητσοτάκης μιλάει για μεταρρυθμίσεις, ρίγος τρόμου διαπερνά τον ελληνικό λαό. Τι εννοεί; Περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, μείωση μισθών, μείωση των εταιρικών φόρων και των μερισμάτων, διάλυση της δημόσιας παιδείας, ιδιωτικά πανεπιστήμια, ιδιωτική ασφάλιση, ιδιωτική υγεία. Ένα πρόγραμμα σοκ και δέους δηλαδή που δεν έχει αποδειχθεί μόνο κοινωνικά καταστροφικό αλλά και οικονομικά αποτυχημένο όπου έχει εφαρμοστεί. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει στην πραγματικότητα να εφαρμόσει το οικονομικό πρόγραμμα της Θάτσερ και του Πινοσέτ στην Ελλάδα. Ευτυχώς δεν θα έχει την ευκαιρία του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ