Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τις μέρες των Χριστουγέννων …Η αρχή έγινε το πρωί με την τοποθέτηση ενός φυσικού ελάτου, ύψους 20 μέτρων, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής μετέφεραν συνεργεία του κεντρικού δήμου Θεσσαλονίκης το δέντρο  και το τοποθέτησαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ τις επόμενες ώρες θα στολιστεί με 14.000 λαμπάκια τύπου Led.

«Η εικόνα της Αριστοτέλους είναι διαφορετική από σήμερα. Όλα βαίνουν με βάση τον προγραμματισμό. Τις επόμενες δύο ημέρες θα στολιστεί το δέντρο με τα χιλιάδες λαμπάκια και θα είμαστε έτοιμοι για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις» δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης. Η αντιδημαρχία Αθλητισμού και Παιδείας, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Τουρισμού, «έτρεξαν» το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου έχει προγραμματιστεί για τις 30 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, με συναυλία των «Onirama». Έως τότε θα στηθούν στην Πλατεία Αριστοτέλους ξύλινα σπιτάκια για δημιουργικές δραστηριότητες των παιδιών, ένα καρουζέλ, ένα τρενάκι, καθώς επίσης ένα θεματικό πάρκο «Η εποχή των παγετώνων». Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου μικρούς και μεγάλους θα τους περιμένει για φωτογραφίες και ο Αϊ – Βασίλης, ο «πρωταγωνιστής» των γιορτών.

Την παραμονή των Χριστουγέννων στην σκηνή της Αριστοτέλους θα ανέβει η συμφωνική ορχήστρα νέων του Μεγάρου Μουσικής «MOUSA» για να διασκεδάσει κατοίκους και επισκέπτες, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η αλλαγή του χρόνου θα γίνει με το συγκρότημα «Imam Baildi». Παράλληλα, χιλιάδες πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον ουρανό τα πρώτα λεπτά του 2018.

Για τις κριτικές που δέχτηκε η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη αναφορικά με τα χρήματα που θα δαπανηθούν για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ο αντιδήμαρχος, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, σημείωσε πως «δεν είναι μεγάλες οι αμοιβές. Ακούγονται διάφορα και είναι άδικο και απέναντι στους καλλιτέχνες. Στα ποσά δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο οι αμοιβές των συγκροτημάτων. Είναι η τοποθέτηση της σκηνής, ο φωτισμός, ο ήχος, τα αεροπορικά εισιτήρια, η διαμονή, οι αμοιβές των DJs».

Εκτός όμως από την Πλατεία Αριστοτέλους ξεκίνησε ο χριστουγεννιάτικος στολισμός σε ολόκληρη την πόλη και μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου αναμένεται να τοποθετηθούν το «Πεφταστέρι» στην οδό Φιλικής Εταιρίας, οι μπλε κύκλοι στην οδό Μητροπόλεως. Επίσης, θα «ντυθούν» γιορτινά οι ιστοί στη Λεωφόρο Νίκης και οι υπόλοιποι κεντρικοί δρόμοι, όπως επίσης ο πεζόδρομος Αγίας Σοφίας, η πλατεία Δικαστηρίων, ο κόμβος του δημαρχείου και άλλες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ