Στο ντέρμπι της ημέρας η Καλλικράτεια έκανε το διπλό μέσα στην Τρίγλια υποχρεώντοντας τους γηπεδούχους στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα το αποτέλεσμα έβαλε ”φωτιά” στην κορυφή.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το ματς όταν στο 3′ ο Λεσάι έπιασε την κεφαλιά από σέντρα του Φαιταντζόγλου για το 0-1 των φιλοξενούμενων. Αν και η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το θέαμα δεν ήταν ανάλογο στο πρώτο μέρος με τα πολλά λάθη, τη δύναμη και το παιχνίδι κέντρου να κυριαρχούν. Προς στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου η Τρίγλια κατέγραψε την πρώτη αξιόλογη τελική με την κεφαλιά του Μιλκούδη από σέντρα του Μπακαρόπουλου να καταλήγει στην αγκαλιά του Μπέλου. Χωρίς κάτι αξιοσημείωτο, εκτός του γκολ, για το πρώτο μέρος με το σκορ της ανάπαυλας να είναι στο 0-1.

Στην επανάληψη η Τρίγλια θέλησε να μπει πιο δυνατά και να επιστρέψει στο παιχνίδι αλλά η Καλλικράτεια ήταν αυτήν που έχασε μια καλή ευκαιρία με το σουτ του Ντιαλόσι να περνάει λίγο άουτ στο 47′. Για τους γηπεδούχους απείλησε από πλάγια θέση ο Μέτσι στο 60′ αλλά ο γκολκίπερ της Καλλικράτειας ήταν στη σωστή θέση και αντέδρασε. Στο 72′ οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα δυο τερμάτων με σκόρερ τον Φαιταντζόγλου. Ο νεαρός πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Αθανασιάδη και την επέμβαση του Καραϊτη για να γράψει το 0-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Ο ΠΟΤ συνέχισε να πιέζει και κατάφερε να μειώσει στο 89′ μετά από σέντρα του Μέτσι και κεφαλιά του Μπακαρόπουλου. Στις καθυστερήσεις κυριάρχησαν η δύναμη και τα γεμίσματα των γηπεδούχων με στόχο την ισοφάριση ωστόσο το 1-2 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σημαιάκη.

Το ματς μπορεί να μην είχε πολλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες ωστόσο μπήκαν τρία τέρματα και ο χαρακτηρισμός… ντέρμπι δικαιώθηκε από τη δύναμη, το πάθος και τη θέληση που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων.

Αρκετός κόσμος, περίπου 300 στον αριθμό, στο γήπεδο της Τρίγλιας για να παρακολουθήσουν το ματς της 12ης αγωνιστικής που βρήκε νικητές τους παίκτες της Καλλικράτειας με αποτέλεσμα να μειώσουν στους 4 πόντους από την πρώτη Τρίγλια (1η η Τρίγλια με 33, 2η η Όλυνθος με 31 και 3η η Καλλικράτεια με 29).

ΠΟ Τρίγλιας 1
Νέος ΠΟΝΚ 2

Γήπεδο: Τρίγλιας

Διαιτητές: Σημαιάκης, Κελάζογλου, Χατζηδημητρίου

Συνθέσεις

ΠΟ Τρίγλιας (Γαλτσίδης): Καραϊτης, Πίνε, Μιλκούδης, Μπέσσας, Πεχλιβανίδης, Βούλγαρης, Σαρβανίδης, Σπάσιτς, Σαπανίδης, Μπακαρόπουλος, Μέτσι

Αλλαγές: Δόμπρογλου, Καραδήμος

Νέος ΠΟΝΚ (Αμανατίδης): Μπέλος, Ποτουρίδης, Κουτσάι, Σαραγιώτης, Νταντάμης, Τσίγκας, Νεστορόπουλος, Κατσαμακίδης, Φαιταντζόγλου, Λεσάι, Κατσόγλου Ν,

Αλλαγές: Καραπαύλος, Ντιαλόσι, Αθανασιάδης  Ζαμπούρης