«Ποιος αξίζει να είναι βασιλιάς;» είναι ο τίτλος του νέου παραμυθιού της Βούλας Παπατσιφλικιώτη από τις εκδόσεις ΑΝΑΤΥΠΟ, που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στις 19:30, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου στο πλαίσιο του προγράμματος παρουσίασης βιβλίων και συγγραφέων που οργανώνει το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» σε συνεργασία με ελληνικούς εκδοτικούς οίκους.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Αχιλλέας Τριαντόγλου, εκδότης / συγγραφέας ενώ η συγγραφέας θα παρουσιάσει διαδραστικά την ιστορία του βιβλίου με την βοήθεια των παιδιών και θα υπογράψει αντίτυπα.


Ποιος αξίζει να είναι Βασιλιάς;
Μια φορά και ένα καιρό σε ένα βασίλειο μακρινό ζούσε ένας βασιλιάς εγωιστής και καλοφαγάς. Δεν αγαπούσε το λαό του, νοιαζόταν μόνο για τον εαυτό του. Σε μια φτωχική γωνία ζούσε ο κακόμοιρος Θωμάς. Είχε μια ατυχία τρομερή και τον βασιλιά έμοιαζε μόνο στη μορφή. Είχε πλούσια καρδιά, αλλά έλλειψη στα χρήματα και τα υλικά αγαθά.
Μια βραδιά μία νεραιδούλα θα εμφανιστεί και ένα ξόρκι θα αλλάξει δυο ζωές! Τι θα συμβεί από εκεί και πέρα; Η πολιτεία θα αποκτήσει επιτέλους ένα σωστό βασιλιά; Και ποιος θα είναι αυτός;
Ένα παραμύθι, που μέσα από την ποίηση και την διασκεδαστική αφήγηση, μαθαίνει στους μικρούς αναγνώστες να εκτιμούν και να σέβονται το συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός του και την κοινωνική του θέση!
Βούλα Παπατσιφλικιώτη
Η Βούλα Παπατσιφλικιώτη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου ζει και δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα. Είναι Δημοσιογράφος (μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος), Βρεφονηπιοκόμος και Θεραπεύτρια λόγου. Πραγματοποιεί συνεντεύξεις με εκπροσώπους της λογοτεχνίας για το “τοβιβλίο.net” και είναι συνεργάτιδα της μεγαλύτερης εφημερίδας των Ελλήνων της Αυστραλίας “Νέος Κόσμος”, γράφοντας άρθρα με θέματα σχετικά με τα παιδιά.