Σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου μια διαφορετική πορεία Ευαισθητοποίησης έγινε στον Πολύγυρο για την μέρα των Ατόμων με Αναπηρία από τον Σύλλογο των Ατόμων με Αναπηρία Ν. Χαλκιδικής «Η ΑΓΑΠΗ» .


Στην πορεία μετείχαν  οι μαθητές των Σχολείων Ειδικής Αγωγής του Νομού, οι μαθητές του ΚΕΦΙΑΠ Πολυγύρου, οι ένοικοι του Ψυχιατρικού Ξενώνα «ΔΙΑΠΟΡΟΣ», οι ένοικοι του Κέντρου Ημέρας «ΑΝΑΤΟΛΗ».


Η πορεία θα πραγματοποιήθηκε από το Μνημείο Ηρώων στις 10:00, μέχρι το Δημαρχείο Πολυγύρου όπου κατατέθηκαν τα αιτήματα των ΑμεΑ στον Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Ιωάννη και στον Δήμαρχο κ. Ζωγράφο Αστέριο.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μια πορεία διαμαρτυρίας με σκοπό να αφυπνιστεί ο κόσμος για τα θέματα που αφορούν την Αναπηρία αλλά κυρίως να αφυπνίσουμε τους τοπικούς μας άρχοντες… από το 1992 αγωνιζόμαστε για να έχουν τα παιδιά μας μια καλή ζωή… τόνισε μεταξύ άλλων η Μαρία Γουσιου Πρόεδρος Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Η ΑΓΑΠΗ»στην “Χαλκιδική Πολιτική” και τη Σουζάνα Καζακα …

Στην Ειδική Αγωγή είναι παρά πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αφού δεν γνωρίζουμε πιο είναι το πλάνο των εκάστοτε κυβερνώντων ανά πάσα στιγμή και τι θα συμβεί για την σχολική χρονιά όταν ξεκινά… δήλωσε στην “Χαλκιδική Πολιτική” ο Σωτήρης Μπρουτζας Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου…

 

*Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
*Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες : Ζωή Γανίτη