Χθες στη Γαλάτιστα σε μια κατάμεστη από κόσμο πλατεία άναψαν τα λαμπιόνια στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο από τον Δήμαρχο κ. Αστέριο Ζωγράφου παρουσία του Αντιδημάρχου Γιάννη Σιμώνη, του προέδρου της Κοινότητας και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου.

Η γιορτή ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα με ένα Διαδραστικό παραμύθι στην αίθουσα του Δημαρχείου, στη συνέχεια η χαρά άπλωσε στους δρόμους της πόλης όπου ήχησαν τα Κάλαντα από τη Χορωδία της Γαλάτιστας και παιδιά που τραγουδούσαν και αυτά μαζί με τους χορωδούς .


Αμέσως μετά άναψαν τα λαμπιόνια του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και η γιορτή κορυφώθηκε με τον Ερχομό του Αϊ –Βασίλη και τα ξωτικά που τον συνόδευαν μοιράζοντας σε όλους δώρα και χαρά με τραγούδια και χορούς.

Την πολύ πετυχημένη γιορτή οργάνωσε ο Δήμος Πολυγύρου με το Νομικό Πρόσωπο του «Αριστοτέλη» και συμμετείχαν το τοπικό Συμβούλιο , ο Σύλλογος Γονέων Γ/σίου, ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού, ο Σύλλογος Γονέων Λυκείου, ο Σύλλογος Γονέων Νηπιαγωγείου, ο Παιδικός Σταθμός, ο Σύλλογος Γυναικών , το Τμήμα Αγιογραφίας Γαλάτιστας- Σχολές Εκκλησιαστικών τεχνών Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού Αγ. Ορους & Αδραμερίων, Χορευτικός Όμιλος Γαλάτιστας, ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Σύλλογος “ΑΛΚΗ” , η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Γαλάτιστας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος τεχνών Γαλάτιστας “Ανθεμούσες”, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Αθλητικός Σύλλογος «ΑΝΘΕΜΟΥΣ», ο Α.Ο. Γαλάτιστας, και ο Σύλλογος Νεολαίας.

*Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
*Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες : Ζωή Γανίτη