Τραγικός είναι o απολογισμός από πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής στον πρώτο όροφο 5οροφης πολυκατοικίας στην Κατερίνη που βρίσκεται επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένας άνδρας, 77 ετών, που κατοικούσε στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου όπου ξέσπασε η φωτιά έχασε τη ζωή του, ενώ δύο ένοικοι ανασύρθηκαν από τον δεύτερο όροφο του κτηρίου χωρίς τις αισθήσεις τους και, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, είναι και αυτοί νεκροί. Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα οι οποίοι μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα lefteria.blogspot.gr, η φωτιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο της πίσω πλευράς της πολυκατοικίας, όπου διέμενε ο 77χρονος, ενώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο άνδρας και η γυναίκα που έχασαν επίσης τη ζωή τους είναι ο 81χρονος αδελφός του 77χρονου, καθώς και η 43χρονη κόρη του 81χρονου, οι οποίοι διέμεναν στον δεύτερο όροφο και, όπως προαναφέρθηκε, αρχικά ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και κατάφεραν να απομακρύνουν με ασφάλεια οχτώ ενοίκους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.

Πηγή: lefteria.blogspot.gr