Τα παιδιά της Παιδικής Χορωδίας Δήμου Πολυγύρου και οι “Θαμυριάδες” υποδέχτηκαν μαζί τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων , σε μια μοναδική συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Πολυγύρου την Κυριακή το βράδυ.

Το πρόγραμμα που παρουσίασε η κ. Σουζάνα Καζακα περιλάμβανε 4 Χριστουγεννιάτικα τραγούδια για 3 όμοιες φωνές του Χρήστου Σαμαρά, που ακούστηκαν πρώτη φορά, καθώς και Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι, κάλαντα και μελωδίες απ’ όλο τον κόσμο.

Τα παιδιά της Παιδικής Χορωδίας Δήμου Πολυγύρου και τις  “Θαμυριάδες” στην μοναδική συναυλία συνόδευσαν το σύνολο εγχόρδων με τους:
Α’ Βιολί : Γιώργος Ιωσηφίδης,Βασιλική Τυροβούζη
Β’ Βιολί : Παρασκευή Καραγιάννη,Σοφία Κουπίδου
Βιόλα : Αντώνης Πορίχης,Ντίνα Σπυροπούλου
Τσέλο: Μιλτιάδης Κασσάρας,Μαρία-Φωτεινή Κωνσταντινίδου

Τη Διεύθυνση της Παιδικής Χορωδίας είχε η κ.Ντίνα Σπυροπούλου και την Διεύθυνση του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου “Θαμυριαδες” η κ.Μαρία Παπαγεωργίου.

Το Ιστορικό της Παιδικής Χορωδίας Πολυγύρου

Η Παιδική Χορωδία Πολυγύρου ιδρύθηκε το 1982 από τον σύλλογο Γονέων των Δημοτικών Σχολείων Πολυγύρου,με στόχο να παρέχει χορωδιακή αγωγή και μουσική καλλιέργεια στα παιδιά της πόλης. Από το 1986 και μετά εντάχθηκε στον φιλομουσικό σύλλογο με την ονομασία Παιδική Χορωδία Πολυγύρου.
Έχει εμφανιστεί σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Έχει επισκεφθεί την Πολωνία(1987),την Γερμανία(1990), την Γαλλία(1990),το Βέλγιο(1992).Εχει πάρει μέρος στα EUROPACANTATJUNIORI, II και ΙΙΙ,το1996 στην Ουγγαρία,το1999 στην Γερμανία και το 2002 στο Βέλγιο. Το 2003 έλαβε μέρος στο EUROPACANTATXV στην Βαρκελώνη, εκπροσωπώντας την Ελλάδα με Ελληνικό χορωδιακό τραγούδι. Συμμετείχε το 2005 σε συναυλία στο Ηρώδειο με τη μουσική της ταινίας ‘’ TheLordoftheRings’’,ενώ το 2009 έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών DOBRIVOYNIKOV στο SHUMEN Βουλγαρίας.
Έχει συνεργαστεί με συμφωνικές ορχήστρες, φωνητικά σύνολα, συνθέτες και καλλιτέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1993 κυκλοφόρησε ο πρώτος της δίσκος. Το 1998 συμμετείχε στην ηχογράφηση CD του ‘’Κέντρου Χορωδιακής Πράξης’’ στην Κεφαλονιά και το 2003 είχε κύρια συμμετοχή στην ηχογράφηση δύο CD στη Βαρκελώνη. Συμμετείχε στην ηχογράφηση του Εθνικού Ύμνου που ακούστηκε την Πρωτοχρονιά του 2000 από την Ακρόπολη στις εκδηλώσεις για το Millenium.
Διευθυντής της Χορωδίας από το 1983 έως το 2014,επί 30 και πλέον χρόνια, ήταν ο Σωτήρης Αλεβίζος. Επί των ημερών του η χορωδία γνώρισε μεγάλες επιτυχίες και άφησε πίσω του σοβαρό έργο.
Η Παιδική Χορωδία Πολυγύρου από τον Μάρτιο του 2017 εντάχθηκε και αποτελεί πλέον μέρος του καλλιτεχνικού δυναμικού του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου,
το οποίο ανήκει στο Μορφωτικό-Πολιτιστικό-Αθλητικό και Κοινωνικό, Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Μαέστρος τηςΠαιδικήςΧορωδίας Πολυγύρου από το 2014 είναι μουσικός Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, παλαιό μέλος της χορωδίας, με Δίπλωμα Βιόλας και μουσικές σπουδές στην Μουσική Ακαδημία Αννοβέρου.

Το ταξίδι στον Πολιτισμό  του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου “Θαμυριαδες” …

Συνταξιδεύουμε μαζί από παιδιά, ως μέλη της παιδικής χορωδίας Πολύγυρου, μετρώντας τουλάχιστον 15 χρόνια κοινής πορείας.
Το 2005, με τη βοήθεια της παιδικής χορωδίας Πολυγύρου και υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κυρίου Σωτήρη Αλεβίζου, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε γυναικείο φωνητικό σχήμα.
Έχουμε στο ενεργητικό μας συμμετοχές σε πολυάριθμα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και συναυλίες στην Ουγγαρία, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και ιδιαίτερα στη Χαλκιδική.
Το 2011, με ιδιαίτερη αγάπη για τη χορωδιακή μουσική και τη διάθεση να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ενεργά, ως ανεξάρτητο πλέον σχήμα, στην πολιτιστική ζωή της έδρας μας, τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, αποφασίσαμε να ονομάσουμε το σχήμα μας «ΘΑΜΥΡΙΑΔΕΣ».
Ο Θάμυρις ή Θαμύρας ήταν, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, θρυλικός ποιητής, τραγουδιστής και μουσικός, στον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν ποιήματα και ωδές καθώς και νεωτερισμούς στη μουσική.
Το ρεπερτόριό μας είναι αρκετά ευρύ. Περιλαμβάνει έργα του κλασικού, έντεχνου και παραδοσιακού ρεπερτορίου, έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συνθετών, καθώς και επιλογές έργων ποπ, ροκ και μιούζικαλ.
Από το Φεβρουάριο του 2013 μαέστρος του φωνητικού συνόλου είναι η Μαρία Παπαγεωργίου

*Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
*Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες : Ζωή Γανίτη