Αυτη την ώρα διεξάγεται με συντονιστές τo Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας Ελλάδας για πρώτη φορά στη Χαλκιδική, στα Νέα Μουδανιά,  στο Millenium Education Center στα Νέα Μουδανιά.με την υποστήριξη του Millenium Education Center η  ανοιχτή εκδήλωση σε όλους τους πολίτες της Χαλκιδικής με θέμα την Νεολαία 2017-2027 στην Ευρώπη του Σήμερα…

Μια δημόσια συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην πατρίδα μας, τη νεανική ανεργία, την επιχειρηματικότητα και τηνεκπαίδευση.Τηνσυμμετοχήτωννέωνστα κοινά και τις προτάσεις για μια ολοκληρωμένη πολιτική για τους νέους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους επιστήμονες.

Λίγα Λόγια για το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας – ΕΣΥΝ

Τo Ε.ΣΥ.Ν. ιδρύθηκετο 1998.Αποτελεί τον επίσημο εκπρόσωπο της ελληνικής Νεολαίας στο εξωτερικό και το συνομιλητή της κυβέρνησης στο εσωτερικό επίπεδο.

Σήμερα συγκροτείται από εβδομήντα οκτώ οργανώσεις νέων δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της οργανωμένης ελληνικής νεολαίας. Στόχος του είναι η ενίσχυση του ρόλου και ο συντονισμός τωνδράσεωντωνοργανώσεωνμελώντου.Το Ε.ΣΥ.Ν. σύμφωνα με τον αριθμό των μελών των οργανώσεων του, αντιπροσωπεύει πάνω από τριακόσιες πενήντα χιλιάδες οργανωμένους έλληνες νέους και νέες.

Οι οργανώσεις-μέλητου Ε.ΣΥ.Ν.το καθιστούνένα από τα μεγαλύτερα και αντιπροσωπευτικότερα στηνΕυρώπη.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους ο Γενικός Γραμματέας Δία Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο ευρωβουλευτής κ. ΝίκοςΑνδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ), ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Σύμβουλος Πολιτικής στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο κ. Ηλίας Ιορδανίδης.

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο Αντιπρόεδρος του ΕΣΥΝ κ. Γιάννης Δελακουρίδης, ενώ τις προτεραιότητες του Συμβουλίου θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος κ. Αρμόδιος Δρίκος. Τηνεκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Μανώλης Καρράς, ο Πρόεδρος του Millenium Education Center κ. Χρήστος Παπακώστας, και ο επικεφαλής της επιτροπής του ΕΣΥΝ Βορείου Ελλάδας κ. Νίκος Χατζηαλέξης.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής: