Τα δικά τους μηνύματα έστειλαν οι πολιτειακοί και πολιτικοί αρχηγοί αλλά και τα κόμματα για το νέο έτος.

Στις «τεράστιες δυνατότητες του Λαού μας και του Έθνους μας, όταν απαντούμε στις προκλήσεις των καιρών υπό όρους ευθύνης και αρραγούς ενότητας» αναφέρεται στο μήνυμά του για το νέο έτος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επισημαίνει ότι «αυτές τις δυνάμεις οφείλουμε ν’ αξιοποιούμε, έχοντας επιπλέον το χρέος να μην φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων, ιδίως έναντι της Νέας Γενιάς».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εύχεται να είναι οδηγός μας το τρίπτυχο: «Το παρελθόν, απώτερο και πρόσφατο, μας διδάσκει. Το παρόν μας χαλυβδώνει. Το μέλλον, μας ενώνει για να κατακτήσουμε αυτό που μας αναλογεί».

«Θα μας τα πείτε;». Το καλωσόρισμα αυτό του Αλέξη Τσίπρα έδωσε το σύνθημα για να γεμίσει το Μέγαρο Μαξίμου με τις χαρμόσυνες φωνές των παιδιών του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η σύντροφός του Περιστέρα Μπαζιάνα υποδέχθηκαν τα παιδιά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου και άκουσαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και παιδικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, για να φωτογραφηθούν εν συνέχεια όλοι μαζί μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε ένα- ένα τα μικρά παιδιά, ανταλλάσσοντας ευχές, με τον πρωθυπουργό να «ενημερώνεται» από το καθένα για το τι δώρο έχουν ζητήσει να βρουν κάτω απ’ το δέντρο το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς. Ο κ. Τσίπρας τους μοίρασε παιδικά βιβλία, τα οποία στη συνέχεια τα παιδιά θα τα ξεφύλλιζαν με την κ. Μπαζιάνα, στο γραφείο του Πρωθυπουργού, το οποίο είχε γεμίσει με τους μικρούς επισκέπτες, ενώ ο κ. Τσίπρας είχε συζήτηση με τους δασκάλους των παιδιών.

«Τα καλά σκαριά είναι για τις φουρτούνες», «το καλό σκαρί αντέχει».

Στη συνέχεια τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα τραγούδησαν στον πρωθυπουργό και τη σύντροφό του κ. Μπαζιάνα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας «Κωνσταντής Κανάρης» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λούτσας «Η Δέλφη», με τα συγκροτήματα να παίζουν και να χορεύουν και παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς. Ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν με τον χορό τους τα μικρά παιδιά των συλλόγων.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας «Κωνσταντής Κανάρης» δώρισε στον Αλέξη Τσίπρα ένα ξύλινο καράβι με το όνομα του Κωνσταντίνου Κανάρη, με τον πρωθυπουργό να σχολιάζει: «Τα καλά σκαριά είναι για τις φουρτούνες», «το καλό σκαρί αντέχει». Ο κ. Τσίπρας τους αποχαιρέτησε με ευχές για καλή χρονιά και κάλεσε τους Συλλόγους να «΄ρθείτε και του χρόνου να μας χορέψετε τους ωραίους σας χορούς».

Τα κάλαντα τραγούδησε στον πρωθυπουργό και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μερακλήδες Άρτας».

Την ανάγκη ομοψυχίας ώστε το 2018, «έτος που η οικονομική ομαλότητα επανέρχεται στην πατρίδα μας, να ανταποκριθούμε στην ελπιδοφόρα πορεία της χώρας», επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του εορτασμού της 1ης του νέου έτους.

Εξάλλου, βεβαιώνει τους Έλληνες πολίτες ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις μας και το νέο έτος θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του λαού και της πατρίδας μας, που οργανώνει το παρόν και οικοδομεί το μέλλον της με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα».

Ο κ. Καμμένος αφού υπενθυμίζει ότι «η χώρα μας ως προπύργιο της Ευρώπης στη ρευστή γεωπολιτικά περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου, δρα και λειτουργεί ως παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας» διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι «η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις μας, είναι έτοιμες και αποφασισμένες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απόπειρα αμφισβήτησης σε ξηρά, θάλασσα και αέρα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δηλώνει ότι «το 2018, το οποίο έχει ανακηρυχτεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως «Έτος Μέριμνας Προσωπικού», θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και θα συνεχίσουμε να δίνουμε λύσεις σε σειρά ζητημάτων που απασχολούν ευρύτερα όλο το προσωπικό».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, άκουσε σήμερα, Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς, τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από παιδιά του Συλλόγου Συνδρόμου Down.

Στη συνέχεια, τα κάλαντα είπαν στον κ. Μητσοτάκη μέλη της Πολιτιστικής Ένωσης «Βουθρωτό», που στόχο έχει τη διάδοση της παράδοσης και των εθίμων της Ηπείρου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε και τις εξής μαντινάδες: «Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά με αγάπη και μεράκι, και σύντομα πρωθυπουργός Κυριάκο Μητσοτάκη / Η Κρήτη βγάζει αρχηγούς, Εθνάρχες, Κυβερνήτες, είσαι καμάρι διαλεκτό Κυριάκο για τους Κρήτες / Οι κυβερνώντες έφεραν τον τόπο μας στον πάτο, τσι ελπίδες έχει ο λαός σε σένανε Κυριάκο / Το 2018 Κυριάκο σε ανημένει να δώσεις πίσω τη χαρά στον κόσμο που προσμένει / Εις το Μαξίμου σύντομα Κυριάκο θα σε δούμε, υπόσχομαι και εκεί τσι ευχές να ‘ρθω να πούμε».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε σε όλους τις ευχές του και είπε τα εξής: «Είμαστε κοντά σας. Εύχομαι το 2018 για όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδος, να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία και προσωπική ευτυχία. Να είναι η χρονιά εκείνη που θα αφήσουμε πίσω τα σκοτεινά χρόνια της κρίσης και θα κάνουμε ενωμένοι το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Είμαι αισιόδοξος. Δεν έχω αμφιβολία ότι το 2018 θα είναι μια καλή χρονιά».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άκουσε τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από το Σύλλογο Κρητών Αιγάλεω, ο οποίος μέσα από τις δράσεις του επιδιώκει την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης.

Μακάρι να γίνουν πράξη οι μαντινάδες σας!», είπε από την πλευρά του κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Υγεία και ευτυχία εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας. Να κρατάτε πάντα τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της ωραίας μας Κρήτης ζωντανές. Την τιμάμε και την αγαπάμε πολύ όπου κι αν βρισκόμαστε».

Τα μηνύματα πολιτικών αρχηγών και κομμάτων

«Το 2018 εύχομαι να είναι μια χρονιά ειρηνική και δημιουργική.Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε. Όλοι μαζί, όλο και περισσότεροι μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή και την πραγματική ελπίδα. Εύχομαι προσωπικά στον καθένα, υγεία, χαρά και προκοπή. Χρόνια πολλά» ευχήθηκε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

«To 2018 να είναι χρονιά ανασύνταξης των εργατικών δυνάμεων» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας που άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, από δυο συλλόγους από την Ήπειρο. Αντάλλαξε αναμνηστικά, και χόρεψε μαζί τους, παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς.

«Πρέπει να συνεχίζουμε να βάζουμε στόχους, να συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλο και να παλεύουμε για το κοινό καλό», επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Ο κ. Θεοδωράκης εκτιμά ότι «το 2018 θα είναι μια δύσκολη χρονιά και σημειώνει ότι το σωστό δεν θα συμβεί μόνο του. Εμείς πρέπει να είμαστε το σωστό. Ή τουλάχιστον να προσπαθούμε».

Εκτιμούμε ότι το «2018 θα είναι έτος-ορόσημο, που οι πολίτες θα μπορούν βάσιμα να ατενίσουν το μέλλον τους με αισιοδοξία, σιγουριά και ελπίδα», δήλωσε η εκπρόσωπος ΑΝΕΛ, Μ. Παπαδοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ