Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους αναμένεται να «τρέξουν» πέντε νέοι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ μέσω των οποίων θα προσληφθούν 9.490 μόνιμοι υπάλληλοι σε δήμους, ΔΕΚΟ και μουσεία…

45 στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών

Εγκρίθηκε πριν από λίγες μέρες η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών. Αναλυτικά θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ διαγωνισμός για μόνιμο προσωπικό στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών – ΑΕΠΠ συνολικών ατόμων 45. Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως καθορίστηκε ο αριθμός των θέσεων για την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, που πληρούνται από πρόσωπα που προστατεύονται από το ν. 2643/1998 και κατανομή των θέσεων αυτών. Οι θέσεις που θα αφορούν τις κατηγορίες των προστατευομένων του ΟΑΕΔ καθορίζονται σε τρεις (3).

100 σε διάφορους φορείς

Με 100 άτομα υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα ενισχυθούν διάφοροι φορείς, όπως ΕΥΔΑΠ, Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, Οίκος Ναύτου και Ανώνυμος Εταιρία Διώρυγος Κορίνθου. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: εργάτες, φύλακες, κλητήρες και αποθηκάριοι. Οι περισσότερες θέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καλυφθούν για τις ανάγκες της ΕΥΔΑΠ (90 θέσεις) και οι υπόλοιπες θα κατανεμηθούν στους υπόλοιπους φορείς. Η προκήρυξη αναμένεται να πάρει ΦΕΚ πολύ σύντομα προκειμένου να προχωρήσει σύντομα η διαδικασία των αιτήσεων. Για τις θεσεις, δεν απαιτούνται ειδικά τυπικά προσόντα, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 2 του Ν. 2527/1997 αλλά οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από18 έως 65 ετών.

8.171 θέσεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα δημοσιευτεί η νέα προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών για 8.171 μόνιμους υπαλλήλους σε όλους τους δήμους της χώρας. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν στην προκήρυξη είναι: διοικητικοί, γραμματείς, επιστάτες καθαριότητας, επόπτες καθαριότητας, εργάτες ύδρευσης, οδοκαθαριστές, εργάτες γενικών καθηκόντων, συνοδοί απορριμματοφόρου, χειρώνακτες, καθαριστές εξωτερικών χώρων, καταμετρητές, εργάτες ύδρευσης, εργάτες φυλακών, ηλεκτρολόγοι, ηλεκτροτεχνίτες, μηχανικοί αυτοκινήτων, κλητήρες, οδηγοί αυτοκινήτων, οδηγοί απορριμματοφόρου, οδηγοί λεωφορείων, προσωπικό καθαριότητας, σχεδιαστές δομικών έργων, τεχνίτες, υδραυλικοί, σιδηρουργοί, φύλακες, χειριστές μηχανημάτων κ.ά. Με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις της προκήρυξης οι τωρινοί συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων θα λάβουν μπόνους 17 μορίων ανά μήνα εμπειρίας και για σύνολο 24 μηνών. Οι απολαβές των υπαλλήλων που θα προσληφθούν από τους δήμους θα καλύπτονται από τους δημοτικούς προϋπολογισμούς και συγκεκριμένα μέσω των ανταποδοτικών τελών των δήμων.

200 αρχαιοφύλακες στα μουσεία

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προκήρυξη του υπουργείου Πολιτισμού για 200 μόνιμες θέσεις ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης ειδικότητας ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων και ΔΕ Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε πρόσφατα η κατανομή των θέσεων που πρόκειται να καλυφθούν από τους «προστατευομένους» του ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998.Οι θέσεις που θα αφορούν στις κατηγορίες των «προστατευομένων» του ΟΑΕΔ καθορίζονται σε δεκατέσσερις (14). Μέσα στο α’ δεκαήμερο του νέου έτους θα σταλεί για δημοσίευση ολόκληρη η προκήρυξη στο Εθνικό Τυπογραφείο και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων. Για τις θέσεις των αρχαιοφυλακων θα ζητηθούν: πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος ειδικότητας Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος των παρακάτω σχολικών μονάδων : ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας και μέτρια γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής ή Γερμανικής ή Ιταλικής ή Ισπανικής ή Ρωσικής γλώσσας.

300 μόνιμες θέσεις στην ΕΥΔΑΠ

Νέα μεγάλη προκήρυξη από το ΑΣΕΠ έρχεται σύντομα και θα αφορά στην πρόσληψη 300 μόνιμων υπαλλήλων στην ΕΥΔΑΠ. Οι συγκεκριμένες θέσεις έχουν εγκριθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα από το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ και εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να υπάρξει και σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν από την προκήρυξη είναι: ΠΕ Διοικητικοί 5, ΠΕ Οικονομικοί 15, ΠΕ Στατιστικοί 1, ΠΕ Αναλυτές Προγραμματιστές 5, ΠΕ Χημικοί Μηχανικοί 2, ΠΕ Πολιτικοί Μηχανικοί 20, ΠΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί 1, ΠΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί 4, ΠΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί 2, ΠΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 7, ΤΕ Πολιτικοί Μηχανικοί 12, ΤΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί 1, ΤΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 3, ΤΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί 3, ΤΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί 2, ΤΕ Προγραμματιστές 3, ΤΕ Διοικητικοί 2 και ΤΕ Οικονομικοί 15, ΔΕ Μηχανολόγοι 5, ΔΕ Ηλεκτρολόγοι 15, ΔΕ Τεχνίτες Αυτοκινήτων 3, ΔΕ Δομικών Εργων 12, ΔΕ Οδηγοί C Κατηγορίας 25, ΔΕ Οδηγοί C, D Κατηγορίας 5, ΔΕ Γραμματείς 5, ΔΕ Καταμετρητές 25, ΔΕ Φύλακες 20, ΔΕ Προσωπικό Η/Υ 2, ΥΕ Εργάτες 75 και ΥΕ Αποθηκάριοι 5. Οι υποψήφιοι για τις θέσεις των πολιτικών μηχανικών θα πρέπει να διαθέτουν: α)Πτυχίο ή δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ ή ταυτόσημο κατά περιεχόμενο ειδικότητας πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας, β) Άδεια άσκησης επαγγέλματος Μηχανικού αντίστοιχης ειδικότητας του τίτλου σπουδών. γ) Γνώση Χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (i) επεξεργασίας κειμένων (ii) υπολογιστικών φύλλων και (iii) υπηρεσιών διαδικτύου.

Πηγή:e-dimosio.gr