Με τον ιδανικότερο τρόπο μπήκε στις επίσημες υποχρεώσεις του 2018 ο Άρης καθώς επικράτησε 0-1 και απέκλεισε τους κυπελλούχους Χαλκιδικής της Τρίγλιας από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Σε ένα ματς που δεν θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη πολλών καθώς το θέαμα δεν ήταν το πλουσιότερο των δυο ομάδων, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα και πήραν το εισιτήριο για τους ”4” της διοργάνωσης.

Την υπεροχή στα πρώτα λεπτά ήταν υπέρ των γηπεδούχων που έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 20′ όταν εντός της περιοχής ο Μπακλιτσής πλάσαρε με τον Ταμπό νε λέει”όχι”. Στη συνέχεια και 8′ αργότερα ο Μιλκούδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του πορτιέρο του Άρη. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και απείλησαν την εστία του Καραϊτη με πλασέ του Σιδηρόπουλου, στο 31′, που πάτησε περιοχή αλλά το τελείωμα δεν ήταν όπως θα ήθελε να το κάνει ο μέσος της Κασσάνδρας. Τα μέτρα που κέρδισε στο γήπεδο ο Άρης μετουσιώθηκαν σε γκολ από κόρνερ του Ιβάνωφ, πρώτη κεφαλιά πάσα του Δουρμούση και δεύτερη γκολ του Λειβαδιώτη για το 0-1 στο 33′. Χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο στο πρώτο μέρος με τα υπόλοιπα λεπτά να κυλούν χωρίς τις μεγάλες ευκαιρίες. Παρόλα αυτά, στο 44′ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για απευθείας κόκκινη κάρτα στον Μισαηλίδη, όταν ο τελευταίος προχώρησε σε σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Σπάσιτς, με τον διαιτητή να δείχνει την κίτρινη κάρτα.

Στο δεύτερο μέρος, επίσης, δεν υπήρχαν οι πολλές ευκαιρίες, ωστόσο, με το ”καλημέρα” στην επανάληψη η Τρίγλια έχασε την μεγαλύτερη απόπειρά της να ισοφαρίσει όταν στο 50′ ο Σπάσιτς από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Μια ακόμη ευκαιρία που μπορεί να καταγραφεί είναι το τετ α τετ του Κωνσταντάγκα να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του στο 74′ και να κλειδώσει τη νίκη της ομάδας του, αλλά το τελείωμα του σταμάτησε στην αγκαλιά του Καραϊτη.

Διπλό πρόκρισης για τον Άρη Κασσανδρείας που συνεχίζει στο θεσμό και μπήκε έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις επίσημες υποχρεώσεις του 2018.

ΠΟ Τρίγλιας 0
Άρης Κασσανδρείας 1

Διαιτητές: Αναστασόπουλος – Κελάζογλου – Μαλανδρής

Συνθέσεις: 
ΠΟ Τρίγλιας(Υφαντίδης): Καραϊτης, Μπέσσας, Μιλκούδης, Πίνε, Πεχλιβανίδης, Σαρβανίδης, Σπάσιτς, Μπακαρόπουλος, Καραδήμος, Μπακλιτσής, Σαπανίδης.
Αλλαγές: Σγουρής, Ψευτογιώργος, Βούλγαρης, Μπινίκος

Άρης Κασσανδρείας(Μαχαιρίδης): Ταμπός, Δουρμούσης, Πουρσανίδης, Μίλκας, Λειβαδιώτης, Ιβάνωφ, Μανώλοφ, Κωνσταντάγκας, Σιδηρόπουλος, Κανάνι, Μισαηλίδης
Αλλαγές: Μίζα, Νικολαϊδης, Ρίτσα.