Το BBC μόλις δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες από το «Troy: Fall of a City», την επερχόμενη επική μίνι σειρά που αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και των Ελλήνων. Η σειρά οκτώ επεισοδίων αποτελεί μια συμπαραγωγή του βρετανικού δικτύου με το Netflix και γυρίστηκε στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. Πρωταγωνιστεί ο David Threlfall (Shameless) στον ρόλο του Πριάμου, ενώ το σενάριο συνυπογράφει ο David Farr (The Night Manager).

Αίσθηση έχει προκαλέσει η επιλογή μαύρων ηθοποιών για τους ρόλους του Αχιλλέα, του Πάτροκλου και του Δία. Το 2004, στην κινηματογραφική ταινία «Τροία» του Βόλφγκανγκ Πίτερσεν, τον ρόλο του Αχιλλέα είχε υποδυθεί ο Μπραντ Πιτ, ενώ στη νέα σειρά τον έχει αναλάβει ο David Gyasi (Cloud Atlas, Interstellar).

O Piers Wenger, υπεύθυνος για τις δραματικές σειρές του BBC, δήλωσε σχετικά με την πολυαναμενόμενη σειρά: «Δεν έχει ξαναπροβληθεί στην τηλεόραση κάτι αντίστοιχο. Μια ιστορία 3.000 ετών που φτιάχτηκε σε επική κλίμακα».

Η ιστορία του τρωικού πολέμου θα παρουσιαστεί από τη σκοπιά της βασιλικής οικογένειας της Τροίας, την περίοδο της κορύφωσης της πολιορκίας της πόλης.

lifo.gr