Η Ισπανία, η Ελλάδα και άλλοι μεσογειακοί προορισμοί θα είναι και το 2018 οι πιο δημοφιλείς για τους Γερμανούς στα πακέτα διακοπών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου των γερμανικών τουριστικών γραφείων (DRV) κ.Norbert Fiebig.

Η Ισπανία διατήρησε το 2017 την πρώτη θέση στην κατάταξη των δημοφιλών προορισμών των Γερμανών, ενώ η Ελλάδα είχε αύξηση 30% και ξεπέρασε την Τουρκία στη δεύτερη θέση.

Θετικές είναι επίσης οι προοπτικές, σύμφωνα με τον κ. Fiebig, και για την Αίγυπτο, την Τυνησία και την Τουρκία οι οποίες θα συνεχίσουν να ανακάμπτουν το 2018.

Ήδη το 2017, Αίγυπτος (+55%) και Τυνησία είχαν ισχυρή άνοδο. Ήδη η ζήτηση για την Τουρκία το ερχόμενο καλοκαίρι, όπως την καταγράφουν οι γερμανοί τουρ οπέρειτορ, είναι ανοδική.Η DRV προβλέπει συνέχιση της ισχυρής ζήτησης για κρουαζιέρας το 2018, με καλές πωλήσεις σε μακρινούς προορισμούς παρά τον αντίκτυπο των τυφώνων στην Καραϊβική το περασμένο φθινόπωρο.Ο Thomas Cook Γερμανίας κατέγραψε το Δεκέμβριο ισχυρές κρατήσεις για Ισπανία, για το καλοκαίρι του 2018, ιδιαίτερα στη Μαγιόρκα, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ενώ και η Τουρκία ανακάμπτει με διψήφιο ποσοστό και Αίγυπτος και Τυνησία συνεχίζουν ανοδικά.Η γερμανική αγορά ταξιδιωτικών πρακτορείων είχε αύξηση εσόδων 4% το καλοκαίρι του 2017 και 2% για το οικονομικό έτος 2016/17, σύμφωνα με την GfK.

Ο δείκτης κλίματος πωλήσεων του fvw στα γερμανικά τουριστικά γραφεία τον Δεκέμβριο διαμορφώνεται σε επίπεδα ρεκόρ (120,7 μονάδες). Περισσότερα από τα μισά γραφεία που ρωτήθηκαν (57%) είχαν καλές πωλήσεις, το 31% περιμένει αύξηση της ζήτησης τους ερχόμενους μήνες και πάνω από τα μισά προβλέπει τουλάχιστον σταθερές πωλήσεις με πέρυσι.