Ο έμπειρος προπονητής πριν λίγα 24ωρα πανηγύρισε με την εφηβική μπασκετική ομάδα του ΠΟΜ μια ακόμη επιτυχία και ένα ακόμη τρόπαιο, καθώς αναδείχθηκαν πρωταθλητές Εφήβων Χαλκιδικής, για 5η συνεχόμενη χρονιά, κόντρα στους “Σίθωνες”.

Ο Αλέξανδρος Τσοπουρίδης μιλά στο “Χαλκιδική Πολιτική” για τις διακρίσεις των τμημάτων υποδομής των Μουδανιών, τη δουλειά που γίνεται στο σύλλογο, αλλά και τη ποιότητα της μπασκετικής Χαλκιδικής.

Αναλυτικά, όσα είπε στο www.xalkidikipolitiki.gr:

Ποια είναι η άποψη σας τη διοργάνωση της ΕΚΑΣΧ;

“Η διοργάνωση της ΕΚΑΣΧ σε συνεργασία με την τοπική ομάδα της Νικήτης “ΣΙΘΩΝΕΣ” ήταν πολύ καλή και πετυχημένη. Ο κόσμος σχεδόν γέμισε το γήπεδο και τις δυο μέρες δημιουργώντας μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα”.

Ποια είναι η ποιότητα των παικτών της Χαλκιδικής κυρίως στα τμήματα υποδομής;

“Η ποιότητα των παικτών στη Χαλκιδική είναι αρκετά καλή. Θα μπορούσε να είναι και καλύτερη αν οι ομάδες του νομού μας έδιναν μεγαλύτερη έμφαση στα τμήματα υποδομής. Δυστυχώς, οι ομάδες που ασχολούνται συστηματικά με τα μικρά παιδιά είναι λίγες. Εδώ θα πρέπει να γίνει προσπάθεια από όλους, και από τους συλλόγους αλλά και από την ΕΚΑΣΧ”.

Ποιο ήταν το συστατικό για μια ακόμη επιτυχία του ΠΟΜ;

“Το συστατικό της επιτυχίας είναι η εφαρμογή του μακροχρόνιου πλάνου που υπάρχει στην ομάδα και αφορά τα τμήματα υποδομής, από το mini, μέχρι τα αγωνιστικά τμήματα (παιδικό-εφηβικό-ανδρικό)”.

Πόσο σημαντικό θα είναι για την περιοχή, τα παιδιά του ΠΟΜ να παίξουν επαγγελματικά σε υψηλό επίπεδο; 

“Είναι αρκετά σημαντικό, γιατί λειτουργεί σαν κίνητρο για τα μικρότερα παιδιά ώστε να τα ωθήσουμε στον αθλητισμό γενικά. Κατά τη γνώμη μου, όμως, αυτό δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Σημαντικό είναι τα παιδιά να είναι κοντά στον αθλητισμό – όχι ιδιαίτερα στον πρωταθλητισμό – μακριά από άλλες κακές συνήθειες. Αν όμως προκύψει κάτι παραπάνω για κάποιους αθλητές, αυτό είναι καλοδεχούμενο”.

Οι συνεχόμενες διακρίσεις, είναι προϊόν της δουλειάς που γίνεται στα τμήματα υποδομής του ΠΟΜ; 

“Φυσικά και είναι προϊόν δουλειάς. Δουλειάς των προπονητών του συλλόγου που αφιερώνουν πολλές ώρες κάθε μέρα, αλλά κυρίως των παιδιών που είναι διατεθειμένα να κάνουν θυσίες, να προσπαθήσουν και να κουραστούν για κάτι καλό”.

Σε ποιο μέρος, μέρες και ώρες πραγματοποιούνται οι προπονήσεις;

“Οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά στο Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Μουδανιών και στο γυμναστήριο του Γ.Ε.Λ. Ν. Μουδανιών απογευματινές ώρες, εκτός από το Σάββατο που γίνονται το πρωί”.