απο την Δευτέρα 15 έως Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018…τα πιο σημαντικά γεγονότα και αποφάσεις…
• Συζήτηση για τις Ευρωπαϊκές Χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα
Οι ευρωβουλευτές συζητούν ζητήματα που αφορούν την πορεία των έργων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα και την συμβολή των ευρωπαϊκών διαθρωτικών ταμείων σε αυτά.
• Συζήτηση για τα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής Δεκεμβρίου 2017
Υπό τον συντονισμό του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ταγιάνι, θα διεξαχθεί η συζήτηση για τα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων Ηγετών, με την συμμετοχή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Τουσκ. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στα θέματα που απασχόλησαν του ηγέτες της ΕΕ και αφορούν το BREXIT, την συνεργασία σε θέματα άμυνας, τις κοινωνικές και εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, το μέλλον της ΟΝΕ και της Τραπεζικής Ένωσης, καθώς και ζητήματα που αφορούν τον μεταναστευτικό.
• Παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Βουλγαρικής Προεδρίας της ΕΕ
Την σκυτάλη της εξάμηνης προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ παίρνει από την Εσθονία η Βουλγαρία. Στην προγραμματισμένη συζήτηση ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός κ. Μπορίσοφαναμένεται να παρουσιάσει τους στόχους της Βουλγαρικής Προεδρίας το πρώτο εξάμηνο του 2018 για το μέλλον της Ευρώπης, τα Δυτικά Βαλκάνια, την ασφάλεια και την σταθερότητα, καθώς και την ψηφιακή οικονομία.
• Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιοπροτίθεται να υιοθετήσει ψήφισμα που αφορά την βελτίωση και την ενίσχυση της πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων και των Εγγυήσεων για τη Νεολαία, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η νεανική ανεργία.
• Προστασία των παιδιών στις διασυνοριακές οικογενειακές διαφορές
Συζήτηση και ψηφοφορία επί του νέου κανονισμού για την προστασία των παιδιών στις διασυνοριακές οικογενειακές διαφορές που αφορούν περιπτώσεις διαζυγίων, επιμέλειας και απαγωγής παιδιών.

• Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018
Το 2018 έχειανακηρυχθείΕυρωπαϊκόΈτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αφορά μεταξύ άλλων απτά μνημεία όπως αρχαιολογικούς χώρους ή κτίρια, την άυλη κληρονομιά, τον φυσικό πλούτο και τις ψηφιακές πηγές ή έργα.

Ηλίας Ιορδανίδης