Σε δυο δόσεις μπορούν να πληρώνουν οι πελάτες της Airbnb το κόστος της κράτησης των διακοπών τους, με το νέο πρόγραμμα Pay Less Front. Με το σύστημα αυτό ο πελάτης καταβάλει ένα μέρος των εξόδων διαμονής την ημέρα της κράτησης και το υπόλοιπο μπορεί να πληρωθεί σε χρόνο κοντά στο check-in. Μέχρι τώρα, οι πελάτες της ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν το πλήρες κόστος την κράτησης εκ των προτέρων.

Το νέο πρόγραμμα επινοήθηκε για να εξυπηρετήσει πελάτες οι οποίοι κάποιες χρονικές στιγμές του χρόνου έχουν οικονομική στενότητα, όπως, για παράδειγμα, συμβαίνει με τους Βρετανούς τον μήνα Ιανουάριο. Σύμφωνα με έρευνα, σχεδόν το ένα τρίτο αδυνατεί να κάνει κράτηση αυτό το μήνα λόγω των εξόδων την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Ο James McClure, Γενικός Διευθυντής της Airbnb στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, δήλωσε ότι η Airbnb κτανοεί αυτή τη δυσκολία για πληρωμή του κόστους διακοπών εκ των προτέρων και γι αυτό το λόγο εφαρμόζει το πρόγραμμα των δυο δόσεων, με την κύρια πληρωμή να είναι κοντά στο χρόνο πραγματοποίησης του ταξιδιού. Όπως είπε, το νέο σύστημα θα βοηθήσει και τους οικοδεσπότες, που νοικιάζουν τα σπίτια τους σε τουρίστες, καθώς θα έχουν κρατήσεις νωρίτερα, γνωρίζοντας και την κλιμάκωση της πληρωμής. Σε γενικές γραμμές, πάντως, με την κράτηση θα ζητείται στις περισσότερες περιπτώσεις η καταβολή του 50% των εξόδων.

Το Pay Less Front θα είναι διαθέσιμο στους περισσότερους επισκέπτες μέσω της σελίδας πληρωμής κατά την κράτηση και θα αφορά κρατήσεις σε σπίτια της πλατφόρμας με συνολικά έξοδα τουλάχιστον 250 δολαρίων στο σπίτι, ενώ η κράτηση πρέπει να γίνει τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από το check-in. Δεδομένου ότι οι πολιτικές ακύρωσης ποικίλλουν ανά υποδοχή στην πλατφόρμα, η ημερομηνία της τελικής πληρωμής θα είναι διαφορετική για κάθε κράτηση και θα εμφανίζεται με σαφήνεια στο email επιβεβαίωσης των επισκεπτών.

Πηγή: tornosnews.gr