Την απόφαση να πραγματοποιηθεί κανονικά το συλλαλητήριο για τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ στην Αθήνα την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου έλαβαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, οι φορείς και τα σωματεία που εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα στο Μακεδονικό ζήτημα.

Οι φορείς και τα σωματεία που συντόνισαν το αντίστοιχο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν -έπειτα από μαραθώνια σύσκεψη- να προχωρήσουν κανονικά στη διεξαγωγή του, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα στον Δημήτρη Μιχάκη, ο οποίος δήλωνε μέσω κοινωνικών δικτύων πως ήταν ο διοργανωτής του συλλαλητηρίου, πως δεν έχει καμία θέση στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί και το σχετικό αίτημα προς την αρμόδια αντιδήμαρχο Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων του δήμου Αθηναίων κ. Νέλλη Παπαχελά για την παραχώρηση του χώρου διεξαγωγής του, που εκτός απροόπτου θα είναι το Σύνταγμα.

Όπως είχε δηλώσει η κ. Παπαχελά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το μεσημέρι της Πέμπτης, μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε λάβει σχετικό αίτημα.

«Σε κάθε περίπτωση, ο δήμος Αθηναίων θα παράσχει όλες τις διευκολύνσεις ώστε οι πολίτες να διαδηλώσουν τις πεποιθήσεις τους» ανέφεραν πηγές του δήμου Αθηναίων κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Πηγή: in.gr