Τελέστηκαν χθες Κυριακή 28 Ιανουαρίου, τα εγκαίνια και ο αγιασμός του Γηπέδου Ποδοσφαίρου της Αμμουλιανής από τον Δήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη κ. Γιώργου Ζουμπά, παρουσία των Αντιδημάρχων Ψιλιάγκου Δημήτρη και Τσακνή Αργυρή, της Πρόεδρου του Αριστοτελείου κ. Ελένης Παναγιωτοπούλου, του Πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιάννη Δουλάκη, της Πρόεδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «η Φροντίδα» κ. Κατερίνας Μήτρου του πρόεδρου της «Νίκης Αμμουλιανής» κ. Φώτη Ζέλιου, καθώς και με την συμμετοχή πλήθους κατοίκων του νησιού.


Το Γήπεδο Ποδοσφαίρου της Αμμουλιανής είναι ένα έργο για το οποίο κάτοικοι και αθλητές του νησιού ανέμεναν για 25 ολόκληρα χρόνια.

 

Το έργο έγινε με την οικονομική συνδρομή του Δήμου Αριστοτέλη ύψους 100.000 ευρω, του Ποδοσφαιρικού Σωματείου του Νησιού «Νίκη Αμμουλιανής», την θέληση και την προσωπική εργασία των κατοίκων του νησιού και χορηγίες ανθρώπων με καταγωγή από την Αμμουλιανή και όχι μόνο.

Με το έργο αυτό η κοινωνία της Αμμουλιανής θα έχει πλέον το δικό της γήπεδο στο οποίο θα αθλούνται οι παίκτες της Τοπικής Ποδοσφαιρικής ομάδας και τα παιδιά του νησιού θα μπορούν να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους κάνοντας αθλοπαιδιές.

Όπως δήλωσε στην «Χαλκιδική Πολιτική» και τη Σουζάνα Καζακα, ο Δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη κ. Γιώργος Ζουμπάς, η κατασκευή του γηπέδου αλλά και τα εγκαίνια αυτού του χώρου είναι πολύ σημαντικό γεγονός για τον ίδιο αλλά και για όλο τον Δήμο γιατί η κατασκευή αυτού του γηπέδου όπως και της Ουρανούπολης, είναι έργα στα οποία  οι κάτοικοι πίστευαν και έφεραν σε πέρας την επιθυμία για την κατασκευή τους συμμετέχοντας ενεργά με την βοήθεια της Δημοτικής Αρχής… τόνισε με έμφαση ο Δήμαρχος Αριστοτέλη .

“Σήμερα εγκαινιάζουμε το δημοτικό γήπεδο Ποδοσφαίρου τη Αμμουλιανής το οποίο ως έργο ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες …ήταν προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής με μεγάλο βαθμό δυσκολίας στην κατασκευή του… αρκεί να αναφέρουμε ότι στο σημείο που εκτείνεται τώρα το γήπεδο, μέχρι πρότινος ήταν μια έκταση βάλτου… και σήμερα είμαστε υπερήφανοι που έχουμε γήπεδο στο νησί της Αμμουλιανής” τόνισε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη κ. Αργύρης Τσακνής.


Ο κ. Τσακνής δήλωσε φανερά συγκινημένος στην «Χαλκιδική Πολιτική», ότι η χαρά του είναι μεγάλη που επιτέλους ο τόπος του μετά από 25 χρόνια απέκτησε γήπεδο ποδοσφαίρου – ένα πολυετές αίτημα μικρών και μεγάλων- και για τον ίδιο αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία γιατί στο γήπεδο αυτό έπαιζε και ο ίδιος ποδόσφαιρο προ 25 χρόνων…

Ο πρόεδρος της «Νίκης Αμμουλιανής» κ. Φώτης Ζέλιος, δήλωσε χαρακτηριστικά και ήταν φανερά συγκινημένος στην κάμερα της «Χαλκιδικής Πολιτικής» …ότι η δημιουργία του γηπέδου είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στη ζωή του μέχρι σήμερα… από αυτή τη εβδομάδα οι παίχτες και τα νέα παιδιά έχουν ένα χώρο και μπορούν να αθλούνται, καθώς και να προπονούνται μιας και μέχρι τώρα οι αθλητές της ποδοσφαιρικής ομάδας γυμναζόταν όπως και όπου μπορούσε ο καθένας …

*Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
*Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες : Ζωή Γανίτη