Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Χαλκιδικής, θέλοντας να συνδράμει στον τομέα συμβουλευτικής των γονέων, αλλά και να βοηθήσει και να ενισχύσει τον ιδιαίτερα δύσκολο γονεϊκό ρόλο, σχεδιάζει να οργανώσει βιωματικά σεμινάρια για γονείς παιδιών νηπιακής και σχολικής ηλικίας.

Τα σεμινάρια θα ολοκληρώνονται σε 10 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις και ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι μέχρι 15 άτομα
Οι συναντήσεις θα περιλαμβάνουν θέματα όπως:

Επιθετικότητα
Βελτίωση δεξιοτήτων επικοινωνίας- Ενεργητική Ακρόαση
Συναισθηματική έκφραση των παιδιών
Θέτοντας όρια και κανόνες
Αυτοεικόνα και αυτοεκτίμηση
Ενθάρρυνση
Διαχείριση συγκρούσεων
Δημιουργία θετικών σχέσεων
Επίλυση συγκρούσεων

Μέσα από συζήτηση, βιωματικές ασκήσεις, παραδείγματα, παιγνίδια ρόλων, ο καθένας θα επιχειρήσει να βρει τις δικές του απαντήσεις και λύσεις, αυτές που ταιριάζουν στον δικό του ιδιαίτερο τρόπο να ζει την εμπειρία τού να είναι γονιός.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί σε χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής – Διοικητήριο Πολύγυρος. Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν στις 21 Φεβρουαρίου 2018 και για 10 εβδομαδιαίες συναντήσεις εφόσον υπάρξει επαρκής αριθμός συμμετεχόντων (ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 10 άτομα) αρχικά στον Πολύγυρο κι έπειτα, αν συγκεντρωθεί επαρκής αριθμός αιτήσεων, σε άλλες πόλεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συντονίστρια των σεμιναρίων: Λειβαδιώτου Χρυσούλα, Ψυχολόγος, Μπτ. Σχολικής – Εξελικτικής Ψυχολογίας, Α.Π.Θ.
Για πληροφορίες στα τηλέφωνα: 23713-51442, 23713-51444 και 23713 51233
Την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να προμηθευτείτε από την υπηρεσία, καθώς και από το site της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας www.pkm.gov.gr, επιλέγοντας Χαλκιδική ή Π.Ε Χαλκιδικής και στη συνέχεια ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Συμπληρωμένη η αίτηση αποστέλλετε στα e-mail: kd5@halkidiki.gov.gr ή κατατίθεται στην υπηρεσία (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, ισόγειο γρ. 34, Διοικητήριο, Πολύγυρος).