Η Χαλκιδική έδωσε  και φέτος δυναμικά το παρόν και στην Agrotica 2018…η παρουσία της περιοχής, των ανθρώπων αλλά και των επιχειρήσεων της Χαλκιδικής  είναι αξιοσημείωτη για μια ακόμη χρονιά.

Ειδικότερα για την φετινή διοργάνωση καταγράφεται από το πρώτο διήμερο της 27ης Agrotica, στους χώρους της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, αύξηση της επισκεψιμότητας που ξεπερνά το 20% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της διοργάνωσης του 2016.

Επιπλέον, είναι εντυπωσιακή η αύξηση των ξένων εμπορικών επισκεπτών, στις 1 και 2 Φεβρουαρίου, ο αριθμός των οποίων καταγράφηκε υπερδιπλάσιος σε σχέση με αυτόν του πρώτου διημέρου της προηγούμενης διοργάνωσης.

Το μεγάλο ενδιαφέρον του αγροτικού κλάδου για την 27η Agrotica αποτυπώνεται στο ότι από την έναρξη της έκθεσης οι πύλες της ΔΕΘ ανοίγουν νωρίτερα από το ωράριο, καθώς οι επισκέπτες συνωστίζονται έξω από αυτές ακόμα και από τις 8 το πρωί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η φετινή Agrotica είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών. Καλύπτει συνολικά πάνω από 39.000 τ.μ. στεγασμένων εκθεσιακών εγκαταστάσεων, μέγεθος ενισχυμένο κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, ενώ οι εκθέτες ανέρχονται σε 1.950 από 45 χώρες (άμεσοι και έμμεσοι) έναντι 1.503 το 2016 και 1.349 το 2014.

Η δε συμμετοχή στη διοργάνωση επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής και τεχνολογίας και μάλιστα από όλη τη χώρα, είναι μαζική.

Η 27η Agrotica πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης). Υποστηρικτές της είναι η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ) και ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ).