Ισόπαλο 2-2 ολοκληρώθηκε ένα από τα παραδοσιακά ντέρμπι της Χαλκιδικής ανάμεσα στα Μουδανιά και την Τρίγλια στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας.

Αμφότερες ήθελαν τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους με τη δύναμη, τα νεύρα και το πάθος να κυριαρχούν καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Αν και το ματς περιορίστηκε σε λίγες ευκαιρίες οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 30′ καθώς έπειτα από γέμισμα του Σαπανίδη και ιδανικό πλασέ του Μπαλικτσή έγινε το 0-1, ενώ είχε προηγηθεί στο 5′ επέμβαση του Μαλαμή σε σουτ του Ζαχαράκη.

Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς κάτι περαιτέρω με τις δυο ομάδες να επικεντρώνονται σε παιχνίδι κέντρου που συνοδεύτηκε με αλλεπάλληλα λάθη.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν είχε διαφορετική τροπή με την Τρίγλια να έχει την υπεροχή και τα Μουδανιά να προσπαθούν στις αντεπιθέσεις. Το τέρμα της ισοφάρισης ήρθε στο 70′ όταν ο Χύσα έκανε τη ”μπούκα” από αριστερά, έσπασε τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Ζαφειρίδης την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 84′ πήρε το… όπλο του ο Καραδήμος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Σγουρή και τη σύγχυση στην άμυνα του ΠΟΜ για να γράψει το 1-2 με κεφαλιά.

Ένα λεπτό πριν το φινάλε του ματς τα Μουδανιά κέρδισαν φάουλ πλάγια δεξιά, όπως έκαναν επίθεση, που εκτέλεσε ο Σαιτιώτης. Με νέα σύγχυση εντός περιοχής αυτή τη φορά της αντίπαλης άμυνας ο Τσιτσίκας πλάσαρε με τον Μπινίκο να διώχνει τη μπάλα πάνω από τη γραμμή με τη βοήθεια του χεριού και τον διαιτητή Δραγάτη κατόπιν συνεννόησης με τον επόπτη Κελάζογλου να δίνουν την εσχάτη των ποινών, την κόκκινη κάρτα στον Μπινίκο που υπέπεσε στην παράβαση και τον Πάτρικ Ογκουνσότο να ευστοχεί στο 95′ για το τελικό 2-2.

Συνοψίζοντας, τα πάντα στην αναμέτρηση διαδραματίστηκαν εντός των τελευταίων 20′ με τα Μουδανιά να παίρνουν ένα υπερπολύτιμο βαθμό για την κούρσα του πρωταθλήματος και πλέον τον ΠΟΤ να έχει συγκάτοικο στην κορυφή την Καλλικράτεια.

Διαιτητής ο Δραγάτης με βοηθούς τους Κελάζογλου και Σκούτα Ν.

Π.Ο. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ (Κώστας Ζαμπέτογλου): Ξανθόπουλος, Φιλιππίδης (84′ Γκότας), Γαλαζούδης, Κανίδης, Ζαφειρίδης, Σαιτιώτης, Χίσα, Δάρατζης (67′ Νικολαίδης), Ογκουνσότο, Ζαχαράκης(81′ Τσιτσίκας), N’Doi (55′ Μπερμπερίδης).
Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ (Λεωνίδας Υφαντίδης): Μαλαμής, Πίνε, Πεχλιβανίδης, Μπέσσας (86′ λ.τρ Μπινίκος), Μιλκούδης, Σαρβανίδης (72′ Καραδήμος), Σταυρόπουλος, Σαπανίδης, Μπαλικτσής (78′ Σγουρής), Σπάσιτς, Μεγαλοοικονόμου (67′ Μέτσι).