Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης συμμετέχουν στη Διεθνή Έκθεση για τον κλάδο των Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRUIT LOGISTICA 2018, που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2018, στο Βερολίνο (εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin).

Στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων και φροντίζοντας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στη διεθνή αυτή έκθεση, με πρότυπες επιχειρήσεις, οι οποίες θα παρουσιάσουν εκλεκτά τοπικά προϊόντα, μέσα από τα οποία προσδιορίζεται η ισχυρή ταυτότητα και φήμη προέλευσής τους.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μίσθωσε, διαμόρφωσε και εξόπλισε εκθεσιακό χώρο 40 τ.μ. σε Hall της έκθεσης καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες προβολής των επιχειρήσεων που συμμετέχουν.

Είναι η τρίτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στη FRUIT LOGISTICA, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο δημοφιλή διεθνή έκθεση για τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά παγκοσμίως. Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες και αγοραστές του κλάδου επισκέπτονται την έκθεση, χρησιμοποιώντας την ως εργαλείο για την αναζήτηση συνεργατών από τη διεθνή αγορά φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Η διοργάνωση του 2017 φιλοξένησε 3.100 εκθέτες από περισσότερες από 84 χώρες. Την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 75.000 επαγγελματίες από 130 χώρες του κόσμου.

«Η FRUIT LOGISTICA είναι η μεγαλύτερη κλαδική διεθνής έκθεση νωπών φρούτων και λαχανικών και στις προηγούμενες δυο συμμετοχές, οι παραγωγοί της Περιφέρειας έκαναν ουσιαστικές επαφές και προχώρησαν σε επικερδείς εμπορικές συμφωνίες. Η επαναλαμβανόμενη παρουσία μας αυξάνει το κύρος μας και αποδεικνύει τον επαγγελματισμό των παραγωγών της Περιφέρειάς μας, που στοχεύουν σε αγορές όχι αποσπασματικά αλλά με διαχρονική παρουσία στο μεγάλο αυτό παγκόσμιο γεγονός του κλάδου. Η Περιφέρεια με τη συμμετοχή της δίνει επίσης τη δυνατότητα σε νέους αλλά σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς της Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς.

Η FRUITLOGISTICA φιλοξενεί επιτυχώς εταιρείες με προϊόντα όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά και βότανα, βιολογικά προϊόντα, λουλούδια και φυτά, προτάσεις αποθήκευσης, συσκευασίας, μεταφοράς και παρουσίασης καθώς και ηλεκτρονικές εφαρμογές του κλάδου. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχοντας ήδη επιτυχή παρουσία σε πολλές διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Κίνα κ.α.) και του εσωτερικού, στηρίζει εμπράκτως την προσπάθεια των παραγωγών της περιοχής για την ποιοτική και αποτελεσματική προώθηση των προϊόντων τους στο εξωτερικό, τονίζοντας έτσι τον εξωστρεφή χαρακτήρα της αγροτικής παραγωγής.

Η καμπάνια προβολής των εξαιρετικών προϊόντων της μακεδονικής γης στις μεγαλύτερες εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις συνεχίζεται με επιτυχία και σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς και με τους παραγωγούς, ενισχύοντας το brand name της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον αγροδιατροφικό τομέα. Όπως επισημαίνει ο κ. Παπάς: «Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας είναι η προώθηση των εκλεκτών μας προϊόντων σε νέες αγορές του εξωτερικού ώστε να κερδίσουν σταδιακά τις απαιτητικές αυτές διεθνείς αγορές αποδεικνύοντας την ανταγωνιστικότητά τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, στόχος είναι η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών του διεθνούς χώρου με τα προϊόντα και τους παραγωγούς της περιοχής μας. Σκοπός είναι η αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της ευκαιρίας να ενημερωθούν οι καταναλωτές διεθνώς για τα προϊόντα της Περιφέρειάς μας και να αναδειχθούν, προβληθούν και προωθηθούν σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού τα μοναδικά ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα, τα ‘προϊόντα – σημαία’ της μακεδονικής γης, που προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα του πρωτογενή τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας».

Σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου της FRUIT LOGISTICA 2018 εκπρόσωποι της Περιφέρειας θα βρίσκονται καθημερινά στα stand της Περιφέρειας με σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερομένων επισκεπτών για τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας.