Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο…Χωρίς γεωγραφικούς αποκλεισμούς οι online αγορές στην Ευρώπη..

Κατάργηση του «γεωγραφικού αποκλεισμού» (geo-blocking) στις online αγορές. Με την ψήφιση του νέου κανονισμού οι καταναλωτές αποκτούν μεγαλύτερη πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες όπως κρατήσεις ξενοδοχείων, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και αγορές προϊόντων.
Ευρωεκλογές 2019: Μείωση εδρών προτείνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Τη μείωση του συνολικού αριθμού των ευρωβουλευτών από 751 σε 705 μετά το Brexit προτείνει το ΕΚ με νομοθετική του πρωτοβουλία, ώστε οι θέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου να μην αντικατασταθούν. Έτσι θα μειωθεί ο συνολικός αριθμός των μελών.
Φυτοφάρμακα: Το ΕΚ συστήνει ειδική επιτροπή για την αξιολόγηση τους
Η εντολή και η σύνθεση της ειδικής επιτροπής αφορά την εξέταση της ευρωπαϊκής διαδικασίας έγκρισης των φυτοφαρμάκων. Η επιτροπή θα απαρτίζεται από 30 μέλη και θα λειτουργήσει για εννέα μήνες.
Καταδίκη της Τουρκίας για τους θανάτους αμάχων στο Αφρίν
Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να καταγγείλουν, με ψήφισμά τους την Πέμπτη, την στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στο Αφριν της Συρίας, καθώς και τις πρόσφατες συλλήψεις στις οποίες κατέφυγε η τουρκική κυβέρνηση προκειμένου να λογοκρίνει τις επικρίσεις για τη στρατιωτική αυτή επιχείρηση.
Νέα στρατηγική για τα Δυτικά Βαλκάνια
Τη νέα στρατηγική της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια παρουσιάζει στους ευρωβουλευτές η Φεντερίκα Μογκερίνι, Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Η συζήτηση αφορά τις εξελίξεις στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή και το μέλλον στη σχέση τους με την ΕΕ. Το ΕΚ στηρίζει τις προσπάθειες των χωρών αυτών, υπογραμμίζει, ωστόσο, τα προβλήματα της περιοχής στα ζητήματα του κράτους δικαίου, των θεμελιωδών δικαιωμάτων, της καταπολέμησης της διαφθοράς καθώς και την επίλυση των διμερών ζητημάτων των χωρών αυτών, τόσο με την ΕΕ, όσο και με τα γειτονικά τους κράτη.
Συζήτηση με τον Κροάτη πρωθυπουργό, Αντρέι Πλένκοβιτς, για το μέλλον της Ευρώπης
Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, ευρωβουλευτής έως πριν λίγους μήνες, συμμετείχε στο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης, με τους πρώην συναδέλφους του στο Στρασβούργο. Μετά την παρουσία του Ιρλανδού Πρωθυπουργού, Λέο Βαράντκαρ στην Σύνοδο το περασμένου Ιανουαρίου, ο Αντρέι Πλένκοβιτς ήταν ο δεύτερος κατά σειρά ευρωπαίος ηγέτης που επισκέπτεται το ΕΚ για τον ίδιο σκοπό.