Ολοκληρώθηκε θριαμβευτικά, η Διεθνής έκθεσης τουρισμού ΒΙΤ2018 στο Μιλάνο προσελκύοντας το ενδιαφέρον 46.000 επισκεπτών από 79 χώρες, σημειώνοντας αύξηση 46% σε σχέση με το 2017.

Σημαντική επισκεψιμότητα σημείωσε το περίπτερο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής που συμμετείχε με αυτόνομο stand για 4η συνεχή χρονιά.

Την παρουσία της Χαλκιδικής οργάνωσε και επιμελήθηκε η συνεργάτης του Οργανισμού και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στην Ιταλική αγορά τα τελευταία 5 χρόνια, κ Ελένη Σαρηκώστα. Οι Ιταλοί πλέον γνωρίζουν τη Χαλκιδική και ξέρουν τι θέλουν ταξιδεύοντας στον προορισμό.

Η Χαλκιδική προσελκύει κυρίως τον ενδιαφέρον οικογενειών, νεαρά ζευγάρια και seniors που αναζητούν την τοπική κουλτούρα, την επαφή με τη φύση, τον εναλλακτικό τουρισμό ή απλά, την ξεκούραση, τη θάλασσα και καλό φαγητό. Παρήλθε η εποχή του all inclusive για τους Ιταλούς, οι οποίοι ψάχνουν πληροφορίες από τα επίσημα κανάλια ενημέρωσης, όπως διεθνής εκθέσεις, ιστοσελίδα του προορισμού και στη συνέχεια καταφεύγουν στα social media (facebook & instagram) των ταξιδιωτικών περιοδικών και των τηλεοπτικών εκπομπών ενώ πλέον όλο και περισσότεροι Ιταλοί επιλέγουν να κάνουν μόνοι τους κράτηση και όχι μέσω γραφείων.

Σημαντική στιγμή ήταν η συμμετοχή μας στην εκδήλωση με θέμα τους γάμους που συν-διοργάνωσαν η BIT με το σύλλογο Wedding Planner της Ιταλίας. Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από το διάσημο οργανωτή γάμων Mauro Adami, ο οποίος σύντομα θα γράψει για τη Χαλκιδική και στο Blog του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις με Ιταλούς δημοσιογράφους, όπως τη Raffaella Martinotti από το δημοσιογραφικό όμιλο TGCOM24, τη Ilaria Santi από το portal Siviaggia, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα Portal σε επισκεψιμότητα στην Ιταλία ενώ ήδη συμφωνήθηκαν να δημοσιευτούν διάφορα άρθρα για τη Χαλκιδική.

Παράλληλα, έγιναν οι καθιερωμένες συναντήσεις με δημοσιογράφους από το τηλεοπτικό δίκτυο της RAI, το ταξιδιωτικό περιοδικό MarcoPolo καθώς και δημοσιογράφους από την Ελβετία.

Τέλος, έπειτα από τη συνάντηση με τον Mauro Fumagalli, εκπρόσωπο μεγάλης ποδηλατικής ομοσπονδίας οριστικοποιήθηκε το θεματικό press trip της ερχόμενης άνοιξης στο οποίο θα συμμετέχουν ειδικευμένοι δημοσιογράφοι, Tour Operator και ποδηλάτες.

Το press trip αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής να αναπτύξει και να προβάλει τον εναλλακτικό τουρισμό μέσα από τη δημιουργία νέων περιπατητικών και ποδηλατών διαδρομών, τα οποία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο σχεδιασμού και οι 3 πρώτες διαδρομές αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές της τουριστικής σεζόν.