Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών ‘DETROP’, με τη δυναμική  εμπειρία και τεχνογνωσία των  25 και πλέον ετών, επεκτάθηκε φέτος στη διοργάνωση μιας εξειδικευμένης έκθεσης της “Detrop Boutique”, που στοχεύει να προσφέρει στους επισκέπτες της από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μια αποκλειστική ξενάγηση στα Μοναδικά Ελληνικά, Μεσογειακά, Πιστοποιημένα Προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα, προϊόντα Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε., Ε.Π.Ι.Π. καθώς και σε επιλεγμένες ετικέτες.

Στόχος της διοργάνωσης, η βαθύτερη γνωριμία των επαγγελματιών του χώρου και γευσιγνωστών της ελληνικής και διεθνούς γαστρονομίας με τα συγκεκριμένα προϊόντα.



Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής συμμετέχει, υπό την «ομπρέλα» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην 27η DETROP BOUTIQUE, «Μετά το κάλεσμα που απευθύναμε στις επιχειρήσεις της περιοχής ευθύνης μας, ανταποκρίθηκαν και θα συμμετέχουν μαζί μας 10 εξέχουσες επιχειρήσεις της Χαλκιδικής. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής συνεχίζουν  να υποστηρίζουν την εξωστρέφεια των δυναμικών επιχειρήσεων του τόπου, συμμετέχοντας σε μία ακόμη από τις μεγαλύτερες εγχώριες εκθέσεις για τον πρωτογενή τομέα, με διεθνή αντίκτυπο, προβολή και συμμετοχή.
Τα εκλεκτά προϊόντα της Χαλκιδικής πρέπει να προβάλλονται και να προωθούνται και εμείς θα συνεχίζουμε να τα υποστηρίζουμε μέσα από στοχευμένες δράσεις.

Καλή επιτυχία στις εμπορικές τους συναλλαγές, σε όλες τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην έκθεση και εύχομαι του χρόνου να είναι ακόμη περισσότερες» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος.

Στην 27η Detrop Boutique 2018 η Ιδιαίτερη κουζίνα, παρουσιάσεις και σεμινάρια από διακεκριμένους σεφ και διάφορες προσωπικότητες του χώρου, δείχνουν πως καθημερινά υλικά μπορούν να μεταμορφωθούν σε εκλεκτά πιάτα, εμπλουτίζοντας την ελληνική εκθεσιακή πραγματικότητα με ένα γεγονός υψηλού επιπέδου και αυστηρά επαγγελματικού προσανατολισμού διεθνών προδιαγραφών.

Η Detrop Boutique παρουσιάζει τα καλύτερα delicatessen προϊόντα και τρόφιμα που παράγονται στnν Ελλάδα, τόσο από άποψn ποιότητας όσο και μεθόδων παραγωγής. Μέσα από αυτn τnν «deli» έκθεσn, τα ανώτερης και διακεκριμένης ποιότητας προϊόντα μικροπαρα­γωγών που προέρχονται ακόμα και από τα πιο απομακρυσμένα σnμεία τnς χώρας, παρουσιάζονται σε μία ευρύτερη γκάμα Ελλnνων και ξένων αγοραστών. Με τον τρόπο αυτό, το ελληνικό γαστρονομικό μεγαλείο δεν είναι πλέον πλεονέκτημα ενός περιορισμένου κοινού αλλά διευρύνεται.

Η Detrop Boutique διοργανώνεται από τn ΔΕθ ΗELEXPO και φέτος από τις  24-26 Φεβρουαρίου  στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και απευθύνεται σε εμπόρους Λιανικής και Χονδρικής αντιπροσώπους σουπερμάρκετ, ξενοδοχείων, εστιατορίων καθώς και σε καταστήματα ντελικατέσεν, οργανικών προϊόντων, φούρνους κ.λ.π