Η ταινία του Ρομπέν Καμπιγιό «120 χτύποι το λεπτό» («120 battements par minute») που αναφέρεται στα πρώτα χρόνια του αγώνα κατά του AIDS στη Γαλλία της δεκαετίας του 1990, μέσα από τη μάχη που δίνει η οργάνωση Act Up, είναι η μεγάλη νικήτρια των Βραβείων του Γαλλικού Κινηματογράφου Σεζάρ, που απονεμήθηκαν χθες το βράδυ. Η ταινία που είχε εντυπωσιάσει στις Κάννες και είχε αποσπάσει το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ την περασμένη χρονιά, τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας κατά την 43η Τελετή Απονομής των Βραβείων. Συνολικά είχε προταθεί για 13 βραβεία της Ακαδημίας των Σεζάρ και τελικά έλαβε έξι.
Με το βραβείο του Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Barbara» του Ματιέ Αλμαρίκ τιμήθηκε η ηθοποιός Ζαν Μπαλιμπάρ και με το βραβείο Α΄Ανδρικού ρόλου ο Σουάν Αρλό, για την ερμηνεία του στην ταινία «Petit paysan» του Ουμπέρ Σαρουέλ.
«Αυτή είναι μια μεγάλη ανταμοιβή, την μοιράζομαι μαζί με μια μεγάλη προσωπικότητα. Ευχαριστώ Μπαρμπαρά», δήλωσε η Ζαν Μπαλιμπάρ παραλαμβάνοντας το βραβείο της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ