Διαστάσεις θρίλερ προσλαμβάνει η υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στον Έβρο, καθώς όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας (05/03/2018) απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισής τους, την οποία κατέθεσαν λίγες ώρες νωρίτερα οι δικηγόροι τους.
Οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων συλληφθέντων είχαν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της προφυλάκισής τους, η οποία είχε διαταχθεί με το σκεπτικό ότι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.
Η υπεράσπιση ζήτησε να αναγνωριστεί ως προσωρινή κατοικία των δύο Ελλήνων το ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ώστε να αποφυλακιστούν, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση.
Αυτό, όμως, δεν έγινε αποδεκτό και έτσι τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς θα παραμείνουν στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση της παράνομης εισόδου τους στην Τουρκία.
Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί, στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο.
Θυμίζουμε ότι ο 25χρονος υπολοχαγός Μηχανικού, Άγγελος Μητρετώδης και 29χρονος λοχίας Μηχανικού, Δημήτρης Κουκλατζής, οι οποίοι υπηρετούν στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι», βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη από την περασμένη Παρασκευή.
Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, οι φυλακές που κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι υψίστης ασφαλείας. Σημειώνουν, δε, ότι κρατούνται στην ίδια πτέρυγα με τον πρώην επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Σελαχετίν Ντεμιρτάς.
Κοτζιάς: Να μην εξελίξει η Τουρκία μία καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο πρόβλημα
Μήνυμα στην Τουρκία «να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα» έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με αφορμή τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Όπως είπε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, η Τουρκία αυτή την εποχή χαρακτηρίζεται από αυξανόμενη νευρικότητα και από αίσθηση ότι μπορεί να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.
«Ο σεβασμός είναι απαίτηση και της χάρτας του ΟΗΕ και του κεκτημένου της Ε.Ε.», τόνισε
Πηγή: newsbomb.gr