Ένα βίντεο, με το μήνυμά της για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, ετοίμασε η ActionAid. Η οργάνωση, που από την ίδρυσή της έχει επιλέξει να σταθεί στο πλευρό των γυναικών στον αγώνα τους για μια δίκαιη ζωή, χωρίς βία και διακρίσεις, τους υπενθυμίζει την απλή αλήθεια: ότι είναι δυνατές.

Η ActionAid στοχεύει στην εκπαίδευση και την ενδυνάμωση των γυναικών και δουλεύει για την πρόσβαση όλων των κοριτσιών στην εκπαίδευση, ώστε να αποκτήσουν ίσο ρόλο στην οικογένεια και την κοινωνία.

Στο βίντεο που ετοίμασε, γυναίκες από την Ουγκάντα, την Ελλάδα, το Ιράν, το Ιράκ, την Γκάνα, το Μαρόκο, το Αφγανιστάν, γυναίκες που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες και τους φόβους τους, που ξεπερνούν τα εμπόδια και καθημερινά καταγράφουν μικρές και μεγάλες νίκες, στέλνουν ένα μήνυμα ενδυνάμωσης στις γυναίκες όλου του κόσμου.

Η οργάνωση, μέσα σε ένα χρόνο στήριξε 324.000 γυναίκες σε 30 χώρες να κινητοποιηθούν και να ανακόψουν τη βία κατά γυναικών και κοριτσιών. Ακόμα, 55.000 γυναίκες σε 20 χώρες απέκτησαν δικό τους εισόδημα και κατάφεραν να έχουν έτσι πιο ισότιμη θέση στην κοινότητά τους. Οι ίδιες δεν δέχονται πια να παντρεύουν τα παιδιά τους πρόωρα, να υπόκεινται σε πρακτικές κλειτοριδεκτομής ή να τους ασκείται ενδοοικογενειακή βία. Έχουν ενδυναμωθεί και απαιτούν δικαιοσύνη όταν καταπατώνται τα δικαιώματά τους.

Στην Ελλάδα, η οργάνωση στηρίζει τις γυναίκες παρέχοντας ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομικές και λογιστικές συμβουλές, βοήθεια για εύρεση εργασίας ενώ δημιουργεί και ποικίλα ομαδικά εργαστήρια ενδυνάμωσης.