Κυκλοφόρησε το 34ο τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ , επισήμου οργάνου του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, που ιδρύθηκε το 1903 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ σε όλες τις έδρες των Καποδιστριακών Δήμων και ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ σε όλα τα χωριά της Χαλκιδικής και έχει σκοπό την έρευνα και την ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης, του πολιτισμού, των φυσικών καλλονών της Χαλκιδικής κλπ. και την καλλιέργεια των Χαλκιδικιωτών και φίλων μας.
Και το τεύχος αυτό έχει πολλά και ενδιαφέροντα ποικίλα άρθρα γραμμένα από ειδικούς, που αναφέρονται στην Εκκλησία στη Μακεδονία, στη Χαλκιδική και όχι μόνο. Συνεργάτες στο τεύχος είναι έξι καθηγητές Πανεπιστημίου, φιλόλογοι, ιατροί, στρατηγοί και άλλοι επιστήμονες. Σε αρκετές σελίδες επίσης απλώνεται η δράση του Παγχαλκιδικού το τελευταίο τρίμηνο του 2017 μαζί με το πρόγραμμα εκδρομών και εκδηλώσεων του Α΄ εξαμήνου του 2018.
Επίσης στο τεύχος αυτό αντί κυρίου άρθρου δημοσιεύεται Πασχαλινό Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικοδήμου.
Όπως είναι γνωστό ο ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ εκδίδεται με χορηγίες ιδιωτών και φορέων από την αρχή της κυκλοφορίας του (2009) μέχρι σήμερα Του παρόντος τεύχους χορηγοί είοναι δύο ερίτιμες Κυρίες Χαλκιδικιώτισσες εξ ημισείας: Η ιατρός κ. Ελένη Δημητρακούδη από την Αρναία και η πρώην Εκπαδευτικός κ. Παναγιώτα Σταμπουλή από την Κασσάνδρα
Σήμερα ζητείται χορηγός για το επόμενο 35ο τεύχος που θα κυκλοφορήσει τον Τέλος Μαΐου-αρχές Ιουνίου 2018..
Τέλος υπενθυμίζουμε ότι το περιοδικό αποστέλλεται δωρεάν, πέρα από τα τακτικά και επίτιμα μέλη, στα Σχολεία όλων των βαθμίδων της Χαλκιδικής, στους Δήμους (Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους), στις Κοινότητες, στους Πολιτιστικούς και Κοινωνικούς Συλλόγους των χωριών και κωμοπόλεων και σε όλες τις υπηρεσίες του Νομού Χαλκιδικής. Επίσης στέλνεται δωρεάν σε όλες τις Μονές του Αγ.΄Ορους και της Χαλκιδικής, σε εξέχουσες προσωπικότητες, στις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες της Ελλάδος και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Παγχαλκιδικού