Τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση των υποχρεώσεων τους δίνουν οι τράπεζες σε εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες ληξιπρόσθεσμων δανείων καταναλωτικών, τα οποία δεν καλύπτονται από διασφαλίσεις και είναι δύσκολο να εισπραχθούν. Τους προσφέρουν μεγάλο «κούρεμα» οφειλής και τους καλούν να προσέλθουν για ρύθμιση-διακανονισμό μέσα σε δύο μήνες, πριν το δάνειο τους πουληθεί – οπότε θα έχουν να κάνουν με το… “ανάλγητο” fund και με τους δικηγόρους του, που θα προσπαθήσουν να “βγάλουν από τη μύγα ξύγκι”.

Αυτές τις μέρες οι 4 συστημικές τράπεζες στέλνουν μαζικά χιλιάδες επιστολές, με τις οποίες προτείνουν στους υπερήμερους πελάτες να διακανονίσουν την οφειλή τους με πολύ ευνοϊκούς όρους και με γενναίο «κούρεμα» – πληρώνοντας δηλαδή μόνο ένα μικρό μέρος του χρέους σε πολλές δόσεις.

Τους ενημερώνουν μάλιστα ότι αν δενπροσέλθουν για διακανονισμό, το δάνειο τους θα πουληθεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου που επικαλείται τραπεζικές πηγές, έχουν ήδη σταλεί επιστολές σε πάνω από 400.000 οφειλέτες. Πρόκειται για μαζική «εκστρατεία» ενημέρωσης, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Τα δάνεια αυτά είναι καταναλωτικά χωρίς εξασφαλίσεις. Είχαν δοθεί πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση και δεν εξυπηρετούνται επί πολλά χρόνια.

Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, είναι πραγματικά η τελευταία ευκαιρία για τους οφειλέτες προκειμένου να «ξεμπλέξουν» πριν το δάνειό τους πωληθεί σε fund του εξωτερικού.

Εάν ο πελάτης δεν ανταποκριθεί και το δάνειο πωληθεί, δεν υπάρχει περιθώριο ρυθμίσεων. Το fund θα μπορεί να απαιτεί όλο το ποσό της οφειλής και δεν θα μπαίνει σε διαδικασία «συνεργασίας/κουρέματος» κλπ

Πηγή:sofokleousin.gr/