Ο Κάρολος δεν προσκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να έρθει στην Αθήνα, αλλά … αυτοπροσκλήθηκε.

Φαίνεται πως ο Πρίγκιπας Κάρολος θέλει τόσο πολύ να επισκεφτεί την χώρα μας που αποφάσισε να αυτοπροσκληθεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», δεν ήταν ιδέα του Προκόπη Παυλόπουλου να καλέσει τον Πρίγκιπα Κάρολο στην Ελλάδα, αλλά του ίδιου του γαλαζοαίματου.

Κι όμως, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας ζήτησε από τον κ. Παυλόπουλο να τον προσκαλέσει στην Ελλάδα (γιατί το ήθελε πολύ η Καμίλα) και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ικανοποίησε το αίτημά του.

Έτσι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του έστειλε αμέσως την πρόσκληση, εκείνος την αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά κι έτσι καθορίστηκε η ημερομηνία της επίσκεψης, όπου θα είναι στις 9 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρίγκιπας Κάρολος θα μείνει μόνο μία ημέρα στην Αθήνα, καθώς ο ίδιος θέλει να περάσει τις υπόλοιπες δύο μέρες στο Ιόνιο και την Τήνο (για να προσκυνήσει τη Μεγαλόχαρη).
Το επίσημο πρόγραμμα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα «ΝΕΑ», περιλαμβάνει επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και ξενάγηση στον Παρθενώνα.
Αν και θα παρατεθεί επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, δεν θα υπάρξει επίσημη υποδοχή με κόκκινο χαλί στην Ηρώδου Αττικού, κάτι που συνηθίζεται μόνο για αρχηγούς κρατών.
Αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη μελών της Βρετανικής οικογένειας στην Ελλάδα μετά τη δεκαετία του 50.
Η Ελλάδα, αν και χώρα καταγωγής από την μεριά του πατέρα του Καρόλου, ο ίδιος την επισκέπτεται επισήμως για πρώτη φορά ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ δεν μας έχει επισκεφτεί ποτέ από τη στέψη της και μετά. Ανεπίσημα βέβαια ο Κάρολος έχει ταξιδέψει στη χώρα μας για να επισκεφθεί το Άγιο Όρος.
Εδώ και πολύ καιρό Κάρολος και Καμίλα σχεδίαζαν το ταξίδι τους στην Αθήνα, αλλά αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να προγραμματιστεί σε συνάρτηση με τη γέννηση του τρίτου παιδιού του Ουίλιαμ και της Κέητ, η οποία αναμένεται τον Απρίλιο.
Πάντως ο γάμος του Πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ στις 19 Μαΐου δεν επιτρέπει στον Κάρολο και την Καμίλα να μείνουν περισσότερες ημέρες στην Ελλάδα.
Περισσότερα: Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα έρχονται στην Αθήνα | E-Daily.gr