Η συγκεκριμένη εξόρμηση έγινε σε ένα γνωστό ναυάγιο όπου η ομάδα DBS Fishing, ο Παναγιώτης Βερανούδης και ο Γιώργος Φραντζέσκος πήγαν για να ψαρέψουν μουσμούλια. Σε βάθος 300 μέτρα, με δόλωμα σαυρίδι η μπαλαδοκαθετή κυλούσε χαλαρά και ευχάριστα μέχρι που το καλάμι φόρτωσε κάτι διαφορετικό! Η πρώτη αντίδραση ήταν ότι πιθανόν η αρματωσιά να έμπλεξε κάπου στο βυθό. Όμως ο Παναγιώτης, έμπειρος σε αυτή την τεχνική δεν άφησε περιθώρια στο ψάρι να βραχώσει.
Η παρέα συνηθίζει να ψαρεύει τους μπαλάδες με καλάμι και ηλεκτρικό μηχανισμό, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Η παραβολή του καλαμιού έδωσε στο βλάχο την απαραίτητη ανοχή ώστε να μη σπάσει το παράμαλλο και η αρματωσιά η οποία ήταν φτιαγμένη από 60άρι fluorocarbon.
Έτσι το μεγάλο ψάρι ανέβηκε σιγά σιγά μέχρι που έσκασε, και η φούσκα πλέον το ανέβασε μέχρι το σκάφος. Η χαρά ήταν μεγάλη και το αποτέλεσμα δικαιώνει και με το παραπάνω την γρήγορη κοντινή εξόρμηση. Το ψάρι προφανώς δεν χτύπησε στη μπαλαδοκαθετή λόγω του δολώματος, αλλά στόχευε στα πιασμένα μουσμούλια. Οι βλάχοι άλλωστε συχνάζουν σε βαθιά νερά δίπλα σε ναυάγια και πάγκους που μπορούν να κυνηγήσουν μουσμούλια (ή μπαλάδες όπως λέγονται σε άλλα μέρη) και άλλα μικρόψαρα.
πηγή: boatfishing.gr