Ολοκληρώνονται στη Χανιώτη του δήμου Κασσάνδρας οι εργασίες αποκατάστασης στην κοίτη του κεντρικού ρέματος της κοινότητας, που εκτελεί η δημοτική αρχή ενόψει και της θερινής περιόδου. Η παρέμβαση γίνεται με ιδίους πόρους, καθώς στο ρέμα προκλήθηκαν σοβαρότατες ζημιές το Νοέμβριο του περασμένου έτους λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Κασσάνδρας κ. Βασίλη Κυρίτση τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία του χειμώνα ήταν δισεπίλυτα και δεν άφηναν περιθώριο αναβολής. «Ο δήμος κινητοποιήθηκε άμεσα και χάρις στην και την Τεχνική Υπηρεσία και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων αποκαταστάθηκαν οι ζημιές που θα επιτρέψουν την εύρυθμη λειτουργία της τόσο πολύβουης και γεμάτης κόσμο κοινότητας της Χανιώτης κατά τους θερινούς μήνες», τόνισε ο κ. Κυρίτσης.


Όπως είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Έργων κ. Θωμάς Κοντός ακολουθήθηκε η διαδικασία του κατεπείγοντος και η ανάθεση του έργου σε εργολάβο. «Έγινε καθαρισμός των τμημάτων που είχαν αποψιλωθεί και αποκαταστάθηκαν η κοίτη και τα πρανή του ρέματος», ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι το κόστος της παρέμβασης αγγίζει τις 80 χιλ. ευρώ, χρήματα που εξασφάλισε η δημοτική αρχή. Δεν είναι ωστόσο το μόνο έργο που εκτελείται με ιδίους πόρους.