Ευκολότερη από ποτέ θα είναι πλέον για τους επισκέπτες, αλλά και κατοίκους της Αθύτου, η πρόσβαση στο μοναδικής ομορφιάς χωριό του δήμου Κασσάνδρας. Ο λόγος, οι δύο νέοι χώροι στάθμευσης που δημιούργησε η δημοτική αρχή θέλοντας να καλύψει τις ανάγκες του τόπου κυρίως το καλοκαίρι.

Η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Αθύτου και με τους κατοίκους που παραχώρησαν εκτάσεις, αξιοποίησε δύο νέα οικόπεδα και τα μετέτρεψε σε χώρους στάθμευσης. «Θα πέσει κροκάλα, θα φωτιστούν και σε συνδυασμό με την κυκλοφοριακή μελέτη που υπάρχει για την Άθυτο, θα είναι προσβάσιμα από τους επισκέπτες», τόνισε ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Αθύτου Λεωνίδας Παπαβασιλείου η κυκλοφοριακή μελέτη για την Άθυτο εκπονήθηκε από το 2016 και προβλέπει τόσο νέες σηματοδοτήσεις όσο και τους νέους χώρους στάθμευσης. «Στη συνέχεια περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο φωτισμός και να επεκταθεί το δίκτυο, ενώ θα γίνουν αντίστοιχα αναπλάσεις σε δύο σήμεια. Επίσης θα ολοκληρωθούν κάποιες παρεμβάσεις στο αποχετευτικό», ανέφερε ο κ. Παπαβασιλείου.
Οι νέοι χώροι στάθμευσης ήταν ένα πάγιο αίτημα και του Συλλόγου Επαγγελματιών που ανασυστάθηκε πρόσφατα. Σύμφωνα με τον κ. Παπαβασιλείου τα οικόπεδα θα καθαριστούν και θα διαμορφωθούν κατάλληλα αμέσως μόλις εγκρίνει την απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Κασσάνδρας.
Πριν από ένα χρόνο περίπου η δημοτική αρχή είχε ασφαλτοστρώσει την πρώτη είσοδο της Αθύτου με κατεύθυνση την Καλλιθέα ενώ επίσης πέρσι είχαν αγοραστεί δύο αγροτεμάχια για να μετατραπούν σε πάρκινγκ. Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Β. Κυρίτσης, είναι ευχής έργον που η Άθυτος διατηρεί τη φυσική ομορφιά της και προσελκύει το καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες. Οι πρωτοβουλίες, τόνισε, έπρεπε να ληφθούν για λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα και να κινούνται όλοι άνετα μέσα στο χωριό.