Ραδιοφωνική συνέντευξη παραχώρησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής, κ. Στυλιανός Βαλιάνος στο Ράδιο Χαλκιδική 98,8 fm και στη δημοσιογράφο Μαρία Παπαδημητρίου.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πολύ σημαντική εξέλιξη της ακύρωσης από το Συμβούλιο της Επικρατείας κορυφαίων διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου.
Ο κ. Βαλιάνος τόνισε: «Η Κυβέρνηση μας εθίζει στην ψήφιση αντισυνταγματικών νόμων.Το χτύπημα είναι μεγάλο από την απόφαση του ΣτΕ για την ακύρωση διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου για τον ΕΦΚΑ. Το ακυρωτικό δικαστήριο φαίνεται να ακυρώνει την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών , αυτοαπασχολούμενων και επιστημόνων στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ενώ ταυτόχρονα απορρίπτει την κυβερνητική επιλογή για ποσοστιαίο (επί του εισοδήματος) υπολογισμό των ασφαλίστρων , λόγω έλλειψης ανταποδοτικότητας και αναλογικότητας.
Η Κυβέρνηση επέλεξε να καταστρέψει τους ελεύθερους επαγγελματίες με τις τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές προκειμένου να σώσει το προβληματικό ασφαλιστικό σύστημα και για να κάνει αναποτελεσματική κοινωνική πολιτική σε βάρος του πιο παραγωγικού τμήματος της ελληνικής κοινωνίας. Το σοκ για την Κυβέρνηση είναι μεγάλο καθώς ο νόμος Κατρούγκαλου είναι εμβληματικός και φέρει πλατιά την σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Η αναστάτωση που θα προκληθεί θα είναι τεράστια όπως και το κενό στον προϋπολογισμό του κράτους , καθώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν γνωρίζουν πια αν θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν τον ΕΦΚΑ, πέραν του γεγονότος ότι κάποιοι θα αναζητήσουν και τις εισφορές που έχουν καταβάλει ήδη αφού δεν θα υπάρχει πια ισχύον νομοθετικό καθεστώς που να καθιστά νόμιμες τις καταβληθείσες εισφορές.
Το θέμα απασχολεί χιλιάδες συμπολίτες μας. Η Κυβέρνηση δεν άκουσε για άλλη μια φορά τις φωνές που ανησυχούσαν ότι ο νόμος δεν θα αντέξει στον έλεγχο συνταγματικότητας και φερόμαστε και πάλι στο σημείο να πληρώνουμε τα αποτελέσματα μιας ανεύθυνης και κακής νομοθέτησης εκτός συνταγματικού πλαισίου.