Στην εργασία τους επιστρέφουν προσωρινά συνολικά 28 συμβασιούχοι της καθαριότητας στους Δήμους Πολύγυρου και Αριστοτέλη.
Συγκεκριμένα, με αντίστοιχες προσωρινές αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής οι οποίες εκδόθηκαν σήμερα, Παρασκευή 13 Απριλίου 2018, διατάσσεται ο Δήμος Πολύγυρου να συνεχίσει να αποδέχεται την εργασία 12 συμβασιούχων στην καθαριότητα ενώ ο Δήμος Αριστοτέλη διατάσσεται να συνεχίσει να αποδέχεται τις υπηρεσίες 16 συμβασιούχων που προσέφυγαν με ασφαλιστικά μέτρα ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι ως άνω συμβασιούχοι απολύθηκαν αυτοδίκαια από την υπηρεσία τους στις 31.03.2018 οπότε και έληξε η τελευταία παράταση των συμβάσεων τους από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος των συμβασιούχων κ. Στυλιανός Βαλιάνος δήλωσε ότι: «Είναι σημαντική εξέλιξη για την προσωπική και εργασιακή κατάσταση των εργαζομένων που εκπροσωπώ. Το Δικαστήριο έλαβε υπόψην του την εργασιακή σχέση που τους συνέδεε με τους Δήμους αλλά και τις ανάγκες που κάλυπταν στον τομέα της καθαριότητας.
Επίσης αναγνώρισε την ανάγκη των Δήμων να μην μείνουν χωρίς προσωπικό, για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς από την περιβόητη προκήρυξη του ΑΣΕΠ δεν έχουν καλυφθεί ακόμα οι ανάγκες των Δήμων σε νευραλγικούς τομείς. Η σημερινή απόφαση είναι προσωρινή. Η οριστική δικαστική κρίση για το εργασιακό τους μέλλον θα ληφθεί εντός των επόμενων μηνών»