Η ομάδα του KIDOT(Kids of Tomorrow) Festival ξαναχτυπά!
Έχοντας για ακόμα μια φορά την προσοχή της στραμμένη στα πελώρια χαμόγελα των παιδιών του αύριο αλλά και στις ανάγκες και τα θέλω της σύγχρονης οικογένειας, επιστρέφουμε μετά το 1st KIDOT Festival με μια σειρά από γιορτινές Κυριακάτικες συναντήσεις για μικρούς μα και μεγάλους!
Fam Fiesta ή αλλιώς μια γιορτή για ολόκληρη την οικογένεια!
Το Fam Fiesta είναι ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό project με κεντρικούς άξονες την βιωματική εκπαίδευση και την ψυχαγωγία, το οποίο προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν σε κάθε συνάντηση και μια διαφορετική θεματική ενότητα!
Η πρώτη συνάντηση του Fam Fiesta by KIDOT είναι γεγονός και έρχεται σε λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη στον πολυχώρο του Block 33 (26ης Οκτωβρίου 33)!
Μικροί μάγειρες είστε έτοιμοι;!
Η ομάδα του KIDOT προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα λαχταριστό ταξίδι στον μαγικό κόσμο της διατροφής και της μαγειρικής, γεμάτο ψυχαγωγικές βιωματικές δράσεις, παιχνίδια συνεργασίας και αλληλεπίδρασης, θεατρικά δρώμενα, μουσική και φυσικά πολύ χορό!
Ξεκινάμε από νωρίς καλωσορίζοντας τους επισκέπτες μας με ένα event…σκέτη γλύκα! Σοκολατιστείτε! Ποιοι κατοικούν στη Σοκολατοχώρα; Από πού βγαίνει η σοκολάτα; Παιχνίδια γάλακτος και αγώνες πραλίνας εναντίον κουβερτούρας, ιστορικές μάχες για το περίφημο κακαόδεντρο και σοκολατένιοι καταρράκτες μας προσκαλούν σε ένα διαφορετικό ταξίδι στην ιστορία της σοκολάτας.
Συνεχίζουμε με βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις γευσιγνωσίας και μαγειρικής! Μήπως η γεύση του φαγητού δεν είναι η ίδια αν δεν το έχετε ξαναδεί; Τι συμβαίνει όταν μικραίνουν οι ποδιές και τα καπέλα; Το Masterchef Junior-Blind Taste Test και το Masterchef Junior-Creativity Test προσκαλούν τους μικρούς μας φίλους σε συναρπαστικές δοκιμασίες τυφλής γευσιγνωσίας και μαγειρικής βοηθώντας τους να γνωρίσουν περισσότερα για τη σωστή και υγιεινή διατροφή συνδυάζοντας τη διασκέδαση, το μαγείρεμα και την εκμάθηση βασικού λεξιλογίου στα Αγγλικά.
Στο 1o Fam Fiesta υποδεχόμαστε τον αγαπημένο Βασίλη Χατζόπουλο (Master Chef 2018)! Φτιάχνουμε παρέα τα πιο λαχταριστά και συγχρόνως υγιεινά γλυκά τρουφάκια και μους αβοκάντο, μαθαίνουμε πώς να συνδυάζουμε φρούτα και λαχανικά και μαγειρεύουμε κάνοντας τους πιο απρόοπτους και τολμηρούς συνδυασμούς εναλλακτικών υλικών! Παράλληλα ρωτάμε και μαθαίνουμε για τη διατροφή, τη μαγειρική και το επάγγελμα του μάγειρα ενώ οχτώ από εμάς θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν στον πιο νόστιμο και διασκεδαστικό διαγωνισμό μαγειρικής!
Ακόμη, διαδραστικά παιχνίδια που κάνουν την γυμναστική διασκέδαση, μαθήματα yoga για παιδιά που συνδυάζουν τη χαρά με την κίνηση, all day event και δράσεις από τον Παιδικό Ιανό καθώς και ένα ξέφρενο πάρτι που θα ταξιδέψει τους μεγάλους μας επισκέπτες σε εποχές που ήταν οι ίδιοι παιδιά, πλαισιώνουν τις δράσεις του 1ου Fam Fiesta ολοκληρώνοντας τη γιορτινή μας συνάντηση!
Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές δράσεις και τα ψυχαγωγικά event, στο χώρο διεξαγωγής του Fam Fiesta θα βρίσκεται το πιο family oriented market δίνοντας την ευκαιρία σε γονείς και παιδιά να ανακαλύψουν στοχευμένα προϊόντα και υπηρεσίες για το παιδί, τον έφηβο αλλά και ολόκληρη την οικογένεια καθώς και να συνομιλήσουν με μερικούς από τους εισηγητές των δράσεων του 1ου Fam Fiesta!
Πρόγραμμα Δράσεων Fam Fiesta:
10.00 Προσέλευση
11.00-12.00 Welcome Fam Event
Εισηγήτρια Ομάδα: Κids Fun Factory (Εισηγήτρια: Αντιγόνη Καταρτζή)
Tίτλος: Σοκολατιστείτε, ηλικία: χωρίς περιορισμό
12.00-13.00 Fam Fiesta Workshop
Εισηγητής: Βασίλης Χατζόπουλος Τίτλος: So you think you can cook?
Ηλικία: 6-12 ετών
12.00-13.00 Fam Fiesta Workshop
Εισηγήτρια Ομάδα: Galileo Galilei Generation, Eισηγήτριες: Καλλιρρόη Παντζιούρη, Δήμητρα Κρεμμύδα Τίτλος: «Master Chef Junior-Blind Taste Test» Ηλικία: 4 έως 7
12.00-13.00 Fam Fiesta Side Event
Εισηγήτρια Ομάδα: Galileo Galilei Generation, Eισηγήτρια: Σοφία Χαλκίδου Τίτλος: «Yoga Kids in English by Galileo Galilei» Ηλικία: 4 έως 7
13.30-14.30 Fam Fiesta Workshop
Εισηγήτρια Ομάδα: Galileo Galilei Generation, Eισηγήτρια: Καλλιρρόη Παντζιούρη, Δήμητρα Κρεμμύδα Τίτλος: «Master Chef Junior-Creativity Test », Ηλικία: 7-12 ετών
13.30-15.00 Fam Fiesta Workshop
Εισηγήτρια Ομάδα: Art House by ellikalisora Eισηγήτριες: Καλησώρα Έλλη, Μπαϊρα Αναστασία Τίτλος: Παιδική ζωγραφική Ηλικία: 3,5-15 ετών
15.00-16.00 Fam Fiesta Side Event
Εισηγήτρια Ομάδα: Galileo Galilei Generation Eισηγήτρια: Καλλιρρόη Παντζιούρη, Δήμητρα Κρεμμύδα Τίτλος: The very hungry caterpillar- the story salad Ηλικία: 4 έως 10 ετών
15.00-16.00 Fam Fiesta Side Event
Εισηγήτρια Ομάδα: Up, Move & Play Team, Τίτλος:Play up Family
Ηλικία:Γονείς με παιδιά 3- 12 ετών
16.00-17.00 Fam Fiesta Side Event
Εισηγητής: Βασίλης Χατζόπουλος Τίτλος: Q&A Βασίλης Χατζόπουλος, Μήπως ο επόμενος Master Chef βρίσκεται στο Fam Fiesta, Ηλικία: χωρίς περιορισμό
17.00 Fam Fiesta Party Event
Εισηγήτρια Ομάδα: Κids Fun Factory
ηλικία: χωρίς περιορισμό
Καθώς τα ηχεία πλημμυρίζουν τον χώρο με ξέφρενες μουσικές, η πίστα περνάει στους επισκέπτες και μικροί μεγάλοι συναγωνιζόμαστε στις πιο φαντασμαγορικές χορευτικές φιγούρες!
All Day Events:
Παιδικός ΙΑΝΟΣ
13.00-14.00 Βoomwhackers & Διατροφολόγος
14.00-15.00 Παρουσίαση Βιβλίου
Εισηγητής: Μερκούριος Αυτζής Τίτλος: Ένα ψυγείο για τον Ορφέα Ηλικία: χωρίς περιορισμό
15.00-16.00 Εισηγήτρια Ομάδα: Όλγας Σεχίδου, Μελωμύθι, Αβράμπεκη Πέννυ & Τριχάκης Δημήτρης Τίτλος: Η μαμά μου μαγειρεύει παραμύθια στον ατμό Ηλικία: χωρίς περιορισμό
Κατά την διάρκεια όλων των Fam Fiesta θα λειτουργούν στον χώρο διεξαγωγής lounge και χώροι ενηλίκων, food & drink corner, family market καθώς και χώροι απασχόλησης και δραστηριότητας για τους πολύ μικρούς επισκέπτες μας.
Με τη συμμετοχή:
Αrt House * Dyslexia Centers Pavlidis Method * Galileo Galilei Generation * Happy Teapot * Kidox * Kids Fun Factory * Qoela * Think Organic * UP move & play * Ανέμη * Παιδικός Ιανός
Special Guest: Βασίλης Χατζόπουλος (Master Chef 2018)
Με την υποστήριξη του Σάλτας Έπιπλο
Να μην ξεχάσω!
Oι επισκέπτες του Fam Fiesta καλούνται να βρίσκονται στο χώρο διεξαγωγής πριν την έναρξη των δράσεων και των εργαστηρίων έτσι ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους σε αυτά!
Για τις δράσεις με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων θα υπάρχει ηλεκτρονική προεγγραφή την οποία μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJQ_qKS_6yopWynVrHrQ-Z2sSk2gqOjntaVrHeYM_IlTe_hQ/viewform.
Προεγγραφές θα πραγματοποιούνται και στον χώρο διεξαγωγής την ίδια μέρα εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.
Το Fam Fiesta είναι μια γιορτή για ολόκληρη την οικογένεια! Έτσι, οι δράσεις μας απευθύνονται τόσο σε γονείς όσο και σε παιδιά προάγοντας την αλληλεπίδραση και τις δραστηριότητες γονέα-παιδιού!
Οι γιορτινές μας συναντήσεις απευθύνονται σε όλα τα παιδιά! Σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, η ομάδα του KIDOT παρέχει στους συμμετέχοντες των Fam Fiesta Workshop παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική γλώσσα, μπορείτε να παρακολουθήσετε και την σχετική ενημέρωση στο παρακάτω βίντεο https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=tw_5lJdmL3Q .
Χώρος διεξαγωγής: Block33, 26ης Οκτωβρίου 33 (πλησίον του Porto Palace Hotel)
Ώρα προσέλευσης: 10:00 π.μ.
Είσοδος: Δωρεάν για παιδιά και 3€ για ενήλικες
Ελεύθερο parking
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προεγγραφές στα Fam Fiesta Workshops του 1ου Fam Fiesta “ Μικροί Μάγειρες”, σύντομα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα www.famfiesta.gr και τα social media του KIDOT Festival!

Fam Fiesta Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018

Κυριακή 15/4 – Μικροί Μάγειρες
Κυριακή 13/5 – Μικροί Επιστήμονες
Κυριακή 17/6 – Μικροί Καλλιτέχνες
Τρεις γιορτινές Κυριακές!
Τρεις διαφορετικές θεματικές!
Τρεις συναντήσεις πραγματική fiesta!